Turktime

BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!

Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi Ömer Sarıkaya TURKTIME'ın sorularını yanıtladı. İrlandalı Amerikan Demokratları Başkanı Stella O'Leary ile yakınlığıyla bilinen Sarıkaya, Biden'in seçilmesine yönelik "iyi olacak" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Haberler / Güncel
6 Kasım 2020 Cuma 17:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi Ömer Sarıkaya TURKTIME'ın sorularını yanıtladı.  ABD Başkan adayı Joe Biden’in Demokrat Partinin başkanı Stella O’Leary’nin kankası olan Sarıkaya, ABD seçimlerine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. 

İŞTE SARIKAYA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Amerika seçimlerinde sular durulmuyor. Demokrat aday Joe Biden 264 delegeyi garantilemiş durumda. Biden seçildi diyebiliriz.

TÜRKİYE İÇİN NE DEĞİŞECEK?

Öncelikli olarak Türkiye için ne değişecek? Tabii ki birçok kişilerin işte Joe Biden gelirse Türkiye için kötü senaryolar oluşur diyen herkes şu anda öyle bir plan yapıyor. Diğerlerine göre Donald Trump daha iyi olur. Bana göre Ömer Sarıkaya olarak onun yakınlarına da daha yakın olduğum için ben şöyle demek istiyorum: Joe Biden kendisi bir İrlandalıdır. İrlanda kökenlidir. Bugün İrlandalılarla bizim derin bir bağımız vardır. Şimdi değil de 1845’lerden beri olan İrlandalılar İç Anadolu’dan çıkma ve göçmendir. O yüzden İrlandalılarla derin bir bağımız vardır ve Joe Biden ile özellikle İrlanda meselesini ve 1845’de Osmanlı’nın İrlandaya yapmış olduğu gizli yardım Türkiye için paha biçilmez bir olaydır. Biz onu da gelecek sene filme çevireceğiz. Bu seçimden önce Joe Biden ile 20 Ekimde görüşecektim. Randevum iptal oldu. Seçimden sonra ben onunla görüşeceğim. Zaten daha önce bir video olarak göstermişler. Osmanlı’nın İrlanda’ya yapmış olduğu yardımı hangi İrlandalı olursa olsun gördüğü an Türklere karşı büyük bir sempatisi oluşur. Bunun için bizim en büyük kozumuz bu olaydır. Bugün dünyada iki asil millet vardır. Biri Türkler ikinci de İrlandalılardır. Bu iki millet de hiçbir zaman İngilizlere boyun eğmemişlerdir. Bu yüzden onlarla derin bir bağımız vardır ve Türkiye için de Joe Biden’ in seçilmesi büyük bir olaydır diye düşünüyorum.

BİDEN'IN SEÇİLMESİ DAHA İYİ Mİ OLACAK DAHA KÖTÜ MÜ OLACAK?

Soru: İrlandalı Amerikan Demokratları Başkanı Stella O’Leary ile yakınlığınızla biliniyorsunuz. Peki Stella O’Leary bu durum için ne düşünüyor? Biden seçilirse Türkiye için daha mı iyi olacak?

-Biz bunları konuşmadık. Biden seçilirse Türkiye için sıkıntı değil tabii ki bunu Stella O’Leary hanımefendi ile bizim geçen seneden beri bağlarımız var. Kendisi beni İrlandalıların günü 6 Martta Amerika’ya davet etti. Bu da bu olay için zaten kendisi de bu olayı hiç bilmiyordu. İrlanda'daki kıtlığı Osmanlı’nın gizli yardımını kimse bilmiyordu. Bilmedikleri için de bunu duydukları zaman şaşkınlık içerisindeler. Türklere karşı olan hayranlıkları artıyor.

JOE BİDEN'I SEÇTİREN GÜÇ NEDİR?

Demokrat adayı seçtiren güç tabii ki oradaki İrlanda topluluğu ve İrlanda lobisidir. Bugün Amerika’ da 60 milyon İrlandalı yaşıyor. Bugün dünyada en çok İrlandalıların yaşadığı yer Amerika’dır. O yüzden bütün güç şu anda onların elindedir. Özellikle senatör bölümünde hepsi onların elindedir. Bu da tabii ki dediğim gibi İrlandalıların gücüdür. En büyük lobi de onlarındır. Herkes şunu söylüyor orada Yahudilerin lobisi çok güçlüdür. Aslında evet Yahudilerin lobisi güçlü ama kültür sanattan çok daha güçlü ama siyaset yönünde de en güçlü lobi de İrlandalılarındır. Herkesin bunu bilmesi lazımdır. 22 tane başkanları da İrlandalıdır. Donald Trump bile yarı İrlandalı yarı Almandır. Joe Biden %100 İrlandalıdır.

KAÇ FİLM ÇEKTİNİZ?

-Şu ana kadar 4 tane film çektim. En önemli film İslamafobia filmidir. İkinci en önemli film de Aylan Bebek’dir. Bu filmde yer alan çok önemli isimler vardı. Başta Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı.

SİNEMADAKİ EN BÜYÜK HAYALİNİZ NEDİR?

- 7 yıldır İrlanda Kıtlığı üzerine yaptığım çalışmadır. 2021 için bunu başlatmayı düşünüyoruz. Bu bizim en büyük hayalimizdir. Bu filmi bitirdiğimiz zaman Türkiye için paha biçilmez bir reklam olacaktır.

Filmimizin çekimleri 2021 yılında başlayacak demiştiniz. Peki gösterime de 2021 yılında mı girecek?

-Gösterime ne zaman gireceği henüz belli değil. 2022 veya 2023 yılında gösterime girebilir.

Bıden’ın Türkiye’ye bakışı belli. Açıklamalarıyla sabit diyor ki "biz Türkiye de ki iktidarı darbe  ile değil ama başka yollarla devireceğiz’’ diyor. Sizce Bıden’ın  aslında bu kadar radikal olmadığını başka yol ve yöntemlerle  bir siyaset pratiği geliştireceğini iddia ediyorsunuz. Buna verebileceğiniz somut örnekler var mı yoksa samimi olduğunuz Stella O’Leary hanımefendinin yaklaşımından mı böyle bir değerlendirme de mi bulundunuz?

-Joe Bıden’ın bu söylemleri 2019'dan itibaren vardı. Bana göre Joe Biden Osmanlı'nın İrlanda’ya yaptığı yardımı bilmiyordu. Bu yardımı bilseydi asla bu konuşmayı yapmazdı. Stella O’Leary videoyu Joe Biden’e izlettiği zaman bir söz söyleyeceğini de zannetmiyorum. İzlediği zaman da çok farklı düşünceleri olacaktır.

Bu düşünce mi, bir değerlendirme mi, Stella O’Leary hanımdan aldığınız bir izlenim mi?

- Stella O’Leary hanımdan aldığım önizlenim ve Stella O’Leary hanımefendi de oradaki kişilere bunu anlatmıştır.

Bıden Türkiye için bir tehdit olmayacak diyorsunuz.

-Hiçbir zaman olmayacaktır. ‘İçimizdeki İrlandalılar’ sözünü boşu boşuna dememişlerdir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Hadi Dedi
 22 Şubat 2021 Pazartesi 08:35
Gene bir film çalışması.

DİĞER RÖPORTAJLAR

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime