Turktime

Ayvayı böyle tüketmeyin!

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan ayvanın insan sağlığına olan faydaları oldukça fazla. Uzmanlar ayvayı tüketirken metal bıçak kullanılmaması gerektiğini belirtiyorlar.
ABONE OL
Abone Ol
Ayvayı böyle tüketmeyin!
Haberler / Sağlık
15 Ocak 2023 Pazar 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ve en çok tüketilen meyvelerden biri... Yapılan araştırmalar ayvayı yıllarca yanlış tükettiğimizi ortaya çıkardı. Uzmanlar kesmeden tüketmek gerektiğini açıklıyor. Peki bunun sebebi ne? İşte duyunca çok şaşıracağınız o sebep...

Uzmanlar, vücudun gün boyu daha dinç ve tok hissetmesi için muhakkak mevsiminde her gün bir ayva tüketilmesini tavsiye ediyorlar. Uzmanlar bunun yanı sıra ayvanın metal bıçakla kesilmemesi gerektiğini söyledi. İşte ayvanın bilinmeyen faydaları ve neden metal bıçakla kesilmemesi gerektiğine dair detayları sizler için sıraladık. İşte tüm merak edilenler!

AYVAYI METAL BIÇAKLA KESMEYİN

Yapılan araştırmalara göre ayvanın yaprağı ve kabuğu neredeyse kendisinden çok daha önemli. İçerisindeki vitamin ve minerallerin daha fazla olması ile ayvanın kabuğuyla beraber tüketilmesi öneriliyor. Yapılan araştırmalar şu durumu ortaya çıkardı. Anadolu'dan Yunanistan'a oradan da Avrupa'ya ve tüm dünyaya yayılan ayvanın neden metal kesici aletler ile kesilmemesi gerektiği konusunda uyarılar yaptı. Bunun sebebinin ise metal kesici aletlerin içerdiği brenthill maddesi ayvada bulunan pektin ve organik asit maddelerinin özelliğini bitirmesidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime