Turktime

Avrupa ülkesinde sokaklar karıştı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da toplanan yüzlerce gösterici, lityum madeni çıkarma projesini protesto ederken gözaltına alınan ve hapis cezasına çarptırılan 3 kişi için eylem yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa ülkesinde sokaklar karıştı
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2024 Pazartesi 09:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Göstericiler, İngiltere-Avustralya merkezli metal ve madencilik şirketi Rio Tinto'nun Loznica'da yürüttüğü lityum çıkarma projesine karşı 10 Ağustos'ta düzenlenen protestolarda gözaltına alınan ve hapis cezasına çarptırılan Ivan Bjelic, Nikola Ristic ve Jevdenlike Julian Dimitrijevic için başkentteki hükümet binası önünde bir araya geldi.

Nemanjina Caddesi ve Kneza Milos Caddesi'nin kesiştiği kavşağı kapatan göstericiler, "gözaltındakileri bırakın" ve "kazamayacaksınız" şeklinde sloganlar attı.

Gözaltına alınan 3 kişinin avukatı Aleksandar Petrovic, yaptığı açıklamada Ivan Bjelic'in 40 gün, Nikola Ristic ve Jevdenije Julijan Dimitrijevic'in ise 30'ar gün hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Petrovic, gözaltındaki 3 kişinin cezaevine nakledileceğini ancak karara itiraz edeceklerini belirtti.

Loznica'da yürütülen lityum çıkarma projesine karşı Sırbistan Çevre Örgütleri İttifakı'nın (SEOS) düzenlediği gösteriler kapsamında 10 Ağustos'ta tren istasyonlarına girilmiş, şehirdeki bazı yollar kapatılarak trafik akışı engellenmişti.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı, gösterilere 20 binden fazla kişinin katıldığını açıklamış ve tren istasyonlarına giren göstericiler hakkında, "kamu düzeni ve huzurunu ihlal ettikleri" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağını bildirmişti. Açıklamada ayrıca "Göstericiler, kamu düzenini bozarak uluslararası trafiği bloke etti ve vatandaşların güvenliğini tehlikeye attı." ifadelerine de yer verilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime