Turktime

Aslan kritik virajı kayıpsız döndü

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında lider Galatasaray, deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek kritik bir virajı kayıpsız döndü. Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada Ankara’da kazanan sarı-kırmızılılar, en yakın takipçisiyle puan farkını 4'e çıkardı.
ABONE OL
Abone Ol
Aslan kritik virajı kayıpsız döndü
Haberler / Spor
18 Nisan 2026 Cumartesi 22:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında lider Galatasaray, deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek kritik bir virajı kayıpsız döndü. Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada Ankara’da kazanan sarı-kırmızılılar, en yakın takipçisiyle puan farkını 4'e çıkardı.

GOLCÜ SAHNE ALDI: ICARDI’DEN KARİYER REKORU

Eryaman Stadyumu’ndaki mücadeleye fırtına gibi başlayan Galatasaray, henüz 71. saniyede Mauro Icardi’nin golüyle öne geçti. Bu gol, Arjantinli yıldızın Süper Lig kariyerinde attığı en erken gol olarak kayıtlara geçti.

35. dakikada ise sahneye çıkan günün etkili ismi Yunus Akgün, skoru 2-0’a taşıyarak takımını rahatlattı. Ev sahibi Gençlerbirliği’nin tek golü 67. dakikada Mbaye Niang’dan gelse de bu çaba puan için yeterli olmadı.

YUNUS'TAN 1 GOL 1 ASİST

Milli oyuncu Yunus Akgün, bir gol ve bir asistlik performansıyla galibiyetin mimarlarından biri oldu. İlk golde Icardi’ye pası veren Yunus, ikinci golde de bitiriciliğini konuşturarak takımını sırtladı.

Galatasaray'ın 60. dakikada Leroy Sane ile bulduğu üçüncü golü ise, VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

ZİRVEDE YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDI

Sarı-kırmızılılar bu sonuçla ligdeki 22. galibiyetini alırken, puanını 71’e yükselterek zirvedeki yerini iyice sağlamlaştırdı.

Galatasaray, bu galibiyetle birlikte gelecek hafta evinde oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesi büyük bir moral ve avantaj elde etti. Şampiyonluk düğümünün çözülmesinin beklendiği dev derbiye 4 puanlık avantajla çıkacak olan Okan Buruk’un öğrencileri, lig maratonunda çok önemli bir psikolojik eşiği aştı.

Gençlerbirliği ise 25 puanla küme düşme hattının hemen üzerinde, 15. sırada kalarak tehlikeli bölgeden uzaklaşamadı.

KUPADA RAKİP YİNE GENÇLERBİRLİĞİ

İki takım arasındaki rekabet bu maçla sınırlı kalmayacak. Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında başkent temsilcisini bu kez İstanbul’da konuk edecek. Sarı-kırmızılı ekip, hem ligde hem de kupada yoluna doludizgin devam etmeyi amaçlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime