Turktime

Arnavutluk depreminde Türklerin kaldığı otel çöktü

6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığı Arnavutluk'ta 20 Türk vatandaşının kaldığı otel çöktü. Enkazdan çıkarılan Türklerin durumunun iyi olduğu açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Arnavutluk depreminde Türklerin kaldığı otel çöktü
Haberler / Dünya
26 Kasım 2019 Salı 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sabah saatlerinde peş peşe depremlerle sarsılan Arnavutluk'ta 6 kişi hayatını kaybetti. 150 kişinin de yaralandığı açıklandı. Şiddetli deprem nedeniyle 20 Türk'ün kaldığı bir otelin çöktüğü öğrenilirken Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, oteldeki Türklerin enkazdan çıkarıldığını açıkladı.

Arnavutluk bu sabah TSİ 05.54'te 6.4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Ardından en güçlüsü 5.3 büyüklüğünde olmak üzere arka arkaya artçı şoklar geldi. İlk deprem yerel saatle başkent Tiran'a 32 kilometre mesafede, liman kenti Durres'in kuzeyinde gerçekleşti.

Başkent Tiran'ın batısında yerin 10 kilometre altında yaşanan depremin, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, İtalya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'da hissedildiği bildirildi. "Son 30 yılda Arnavutluk'taki en şiddetli deprem" olduğu belirtilen afet sonucu bazı binaların yıkıldığı ve enkaz altında insanların olduğu açıklandı.

ENKAZ ALTINDAKİ TÜRKLER KURTARILDI
Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, "20 Türk'ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu" duyurdu. Büyükelçi Yörük, bölgedeki Türklerin başkent Tiran'a gönderileceğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime