Turktime

Amazon, işçilerinin üniversite masraflarını ödeyecek!

Amazon, tüm genç çalışanlarının üniversite harçlarını ve eğitim masraflarını karşılayacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Amazon, işçilerinin üniversite masraflarını ödeyecek!
Haberler / Dünya
12 Eylül 2021 Pazar 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amazon bu hafta, çalışanlara sağlanan fayda olarak öğrenim ücretinden muaf kolej sunan en son büyük ulusal şirket oldu. Şirket, 750.000 saatlik çalışanı için öğrenim ücretinin yanı sıra kitapların ücretlerini ve maliyetlerini %100 karşılamayı planlıyor.

Avantajlar, Amazon'un Kariyer Seçimi programı aracılığıyla sağlanacaktır.Amazon'da Dünya Çapında Tüketici CEO'su Dave Clark, "Ekiplerimiz için ücretsiz beceri eğitimine yatırım yapmanın ülke genelinde yüz binlerce aile için büyük bir etkisi olabileceğini biliyoruz" dedi. 

 


"Sürekli eğitimin önündeki en büyük engelleri (zaman ve para) kaldırmaya yardımcı olmak için yaklaşık 10 yıl önce Kariyer Seçimini başlattık ve şimdi tam öğrenim ücretini ödemek ve birkaç yeni çalışma alanı eklemek için daha da genişletiyoruz."

"ÇALIŞANLARIMIZIN SIKINTI ÇEKMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Avantajlar, “ülke çapında yüzlerce eğitim ortağı”nda hem önlisans hem de lisans derecelerini kapsayacak (şirketin basın açıklamasında hangi okulların uygun olacağı belirtilmemiş olsa da). Girişim ayrıca, ön saflardaki çalışanları için lise diplomalarını, GED'leri ve İkinci Dil olarak İngilizce (ESL) yeterlilik sertifikalarını da finanse edecek.

 


ABD'li şirket, eğitime dair yapacakları harcamaların maliyetinin 2025 itibarıyla 1,2 milyar doları (yaklaşık 10 milyar TL) bulabileceğini de belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime