Turktime

Almanya'dan Rusya'ya açık tehdit! 'Kuzey Akım-2 projesi durdurulabilir'

Avrupa’da tartışmalara yol açan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattıyla ilgili Almanya’dan açıklama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya'dan Rusya'ya açık tehdit! 'Kuzey Akım-2 projesi durdurulabilir'
Haberler / Dünya
18 Ocak 2022 Salı 21:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması halinde Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin durdurulabileceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüşmesinin ardından gazetecilere konuşan Scholz, “Ukrayna'ya askeri müdahale olursa bunun ağır bir bedeli olacağı açık ve her şey konuşulmalı” dedi.

Ukrayna temaslarının ardından Moskova'yı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da, ekonomik sonucu ağır olsa bile Almanya'nın temel değerleri korumaya hazır olduğunu ifade etti.

Baerbock, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmasını “ciddi bir tehdit” diye niteledi. Alman bakan, “Enerji bir silah olarak kullanılırsa bunun Kuzey Akım-2 boru hattı açısından da sonuçları olur” diye konuştu.

LAVROV: PROJE SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, boru hattı projesinin siyasi tartışmalara malzeme yapılmasının yapıcı bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Baerbock'la ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Bu projenin siyaset malzemesi haline getirilmesinin zarar verici olduğunu Alman muhataplarımızın dikkatine sunduk” dedi.

Rusya, Ukrayna'yı işgal edeceği iddiasını reddetse de Batı'nın giderek artan baskısıyla karşı karşıya. Bu baskı, halihazırda Avrupa'da tartışmalara yol açan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının geleceğiyle ilgili soru işaretlerini de artırıyor.

Baltık Denizi’nde Rusya’dan Almanya’ya uzanan Kuzey Akım-2 boru hattının yapımı eylülde tamamlanmıştı ancak faaliyet için hala Berlin’den ve AB’den onay bekliyor.

Avrupa'da projenin Rus gazına bağımlılığı artıracağı endişesi de boru hattına dair itirazlara yol açıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime