Turktime

Akşener'den CHP'ye 'kriter' şartı: İki parti arasında eşit dağılım yapılsın iddiası!

Meral Akşener’in “yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacağını” açıklaması gündem olurken, muhalefet kulislerinde, yerel seçimlere yakın bir tarihte, Ankara ve İstanbul özelinde bu durumun değişebileceği aktarıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Akşener'den CHP'ye 'kriter' şartı: İki parti arasında eşit dağılım yapılsın iddiası!
Haberler / Siyaset
12 Eylül 2023 Salı 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacağını” açıklaması gündem olurken, muhalefet kulislerinde, yerel seçimlere yakın bir tarihte, Ankara ve İstanbul özelinde bu durumun değişebileceği ancak bu işbirliğinde “kriterleri Akşener’in belirleyeceği” konuşuluyor.

İKİ PARTİ ARASINDA EŞİT DAĞILIM

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Akşener’in CHP’ye, Ankara, İstanbul gibi iller özelinde “HDP ile mesafeli olun. CHP’li kurmaylar söylemlerine dikkat etsin ve büyükşehirlerdeki ilçelerde iki parti arasında eşit dağılım yapılsın” uyarısını yapabileceği ifade ediliyor.

İYİ Parti’nin, halihazırda CHP'nin de Ankara adayı olarak açıkladığı Mansur Yavaş'ı destekleyeceği, ancak İYİ Parti’nin bu kez Ankara ve İstanbul’daki “olası işbirliğinde” ilçe belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde her iki parti arasında “eşit dağılım yapılmasını isteyeceği” de kaydediliyor. “CHP’nin de ‘eşit dağılım’ talebine karşı çıkmayacağı” ileri sürülüyor.

KAZANACAK ADAY

Ancak muhalefet kulislerinde İYİ Parti’nin CHP’yi “kazanacak aday” duruşuyla zorlayacağı da iddia ediliyor. İYİ Parti’nin, iki büyükşehirdeki ilçe belediye başkanlıklarında “hangi partinin adayının kazanma ihtimali diğer partiye göre daha fazla ise diğerinin o parti lehine çekilmesinden yana tavır alacağı” da belirtiliyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime