Turktime

Ahmet Hakan yazdı: Kaçak göçmen operasyonlarıyla ilgili tüm detaylar

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, muhabirlerin İstanbul’da düzensiz göçmen operasyonlarının arttığını gözlemlediğini belirterek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya operasyonlar hakkında sorular yöneltti.
ABONE OL
Abone Ol
Ahmet Hakan yazdı: Kaçak göçmen operasyonlarıyla ilgili tüm detaylar
Haberler / Medya
9 Temmuz 2023 Pazar 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, muhabirlerin İstanbul’da düzensiz göçmen operasyonlarının arttığını gözlemlediğini belirterek sürecin nasıl işlerdiğini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Hakan’ın aktardığına göre, mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirten Ali Yerlikaya, dört beş aylık bir sürecin ardından şehirlerdeki kaçak göçmen kümelenmesinin gözle görülür bir farklılaşma olacağı kanaatinde.

Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

“Bizim Bakanlık olarak belirlediğimiz ana öncelik alanlarımızdan biridir düzensiz göçle mücadele. Sadece İstanbul’da değil 81 ilde düzensiz göçle mücadele ediyoruz. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenlik birimlerimiz gerekli önlemleri ve çalışmaları yapıyor. Son bir hafta içinde önlemleri ve çalışmaları arttırma yönünde adımlar atmaya başladık. Bunu sürdüreceğiz. Bizim medeniyet değerlerimiz var. O değerlere aykırı davranamayız.

“Polisimiz, kolluk birimlerimiz sahada pasaport, kimlik ve belge kontrolü yapıyorlar. İşte bu kontrollerde düzensiz göçmen olduğu tespit edilen yabancılar hakkında tutanak tutuluyor. Ardından kolluk muhafaza merkezlerine götürülüyorlar. Burada parmak izi alınıyor, sağlık kontrolünün ardından sağlık raporu alınıyor. UYAP sorgusu, parmak izi sorgusu yapılıyor. Son olarak da yabancıyla ilgili evraklarla birlikte İl Göç İdaresi’ne teslim ediliyor.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime