Turktime

Adana'da termometreler 40 dereceyi aştı

Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olan Adana'da, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Adana'da termometreler 40 dereceyi gösterince cadde ve sokaklar neredeyse boş kaldı.
ABONE OL
Abone Ol
Adana'da termometreler 40 dereceyi aştı
Haberler / Güncel
3 Haziran 2024 Pazartesi 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olan Adana'da, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ölçümlerine göre, hava sıcaklığı 36 derece olarak belirlendi. Ancak, kent merkezinde güneş altındaki termometreler 40 dereceyi göstererek kavurucu sıcaklığı gözler önüne serdi.

BOŞ SOKAKLAR VE PARKLARDA SERİNLEME ÇABALARI
Adana'nın cadde ve sokakları, aşırı sıcaklar nedeniyle neredeyse boş kaldı. Dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, parklardaki gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı. Parklarda bulunan banklarda uyuyan insanlar, sıcak havanın yarattığı yorgunluğu atmaya çalıştı. Gölgelik alanlar, şehirdeki en değerli noktalar haline gelirken, sıcak hava dalgasının etkileri her geçen gün daha fazla hissediliyor.

SOKAK HAYVANLARI DA SICAKTAN ETKİLENDİ
Aşırı sıcaklar yalnızca insanları değil, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Sıcak havadan kaçmak isteyen hayvanlar, gölgelik alanlara ve su birikintilerinin yanına sığındı. Özellikle kediler ve köpekler, serinlemek için sıkça bu alanları tercih etti. Hayvanseverler, sokak hayvanlarının susuz kalmaması için çeşitli noktalara su kapları bırakırken, sıcak hava dalgasının etkilerini hafifletmeye çalıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime