Turktime

Abdulkadir Selvi yazdı: Mehmet Şimşek başarıyor!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa iddialarını eleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Abdulkadir Selvi yazdı: Mehmet Şimşek başarıyor!
Haberler / Medya
21 Ağustos 2023 Pazartesi 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Selvi, bugünkü yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa iddialarını eleştirdi. "Mehmet Şimşek’i hedef alan bu sistematik söylentiler neden yayılıyor?" diye soran Selvi, kendi sorusunu "Çünkü Mehmet Şimşek başarıyor. Ekonominin yarısı güvendir. Çünkü Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonomi ekibi iç ve dış yatırımcıya güven veriyor. Piyasa Şimşek’in ekonomi politikalarını satın aldı. Gömleğin ilk düğmesi doğru iliklendi" sözleriyle yanıtladı. 

İŞTE ABDULKADİR SELVİ'NİN YAZISI

Ekonomide ne zaman kritik kararların alınacağı bir sürece girilse, Mehmet Şimşek istifa edecek haberleri yayılıyor. Bu artık kabak tadı verdi ama piyasalarla oynamak isteyen birileri bundan vazgeçmiyor. Bunlar organize bir kötülük. Bunlar organize bir soygun ekibi.

Mehmet Şimşek, “Uydurma” diyerek tek kelime ile asılsız söylentiyi yalanladı ama bu tür haberler doğrudan ekonomiyi etkiliyor. Borsa bu söylentinin de etkisiyle cuma günü yüzde 3’ün üzerinde sert bir düşüşle kapandı. Küçük yatırımcı açısından bakınca bu tür söylentilere karşı bazı yaptırımların devreye girmesi gerekiyor. Yeniden bu tür söylentilerle yatırımcıların zarara uğramaması için cezai yaptırımların uygulanması doğru olacaktır.

Peki Mehmet Şimşek’i hedef alan bu sistematik söylentiler neden yayılıyor? Çünkü Mehmet Şimşek başarıyor. Ekonominin yarısı güvendir. Çünkü Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonomi ekibi iç ve dış yatırımcıya güven veriyor. Piyasa Şimşek’in ekonomi politikalarını satın aldı. Gömleğin ilk düğmesi doğru iliklendi.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime