Turktime

AYM üyeliğine Kenan Yaşar seçildi

TBMM Genel Kurulunda Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar seçildi.
ABONE OL
Abone Ol
AYM üyeliğine Kenan Yaşar seçildi
Haberler / Güncel
19 Ocak 2022 Çarşamba 21:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AYM üyesi Celal Mümtaz Akıncı da Afyonkarahisar Barosu Başkanlığı sırasında baro başkanları tarafından AYM üyeliğine aday gösterilmiş, TBMM’de yapılan oylama sonucu üye seçilmişti. Akıncı’nın emekliye ayrılacak olması nedeniyle baro başkanları TBB’de yapılan seçim ile üç adayı belirlemişti.

Her baro başkanının yalnızca bir adaya oy verebildiği seçimde, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu’ndan Zülal Erdoğan Bilal ve Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, TBMM’ye gönderilen isimler olmuştu. 

ÜÇÜNCÜ TURA KALDI

TBMM Genel Kurulu, dünkü oturumda AYM üyesi için seçim yaptı. İlk turda 419 milletvekili oy kullanırken, Yaşar 282, Bilal 104 ve Göğebakan 25 oy aldı. 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura geçildi. 418 milletvekilinin oy kullandığı ikinci turda Yaşar 284, Bilal 107 ve Göğebakan 21 oy aldı. Yine çoğunluk sağlanamadığı için seçim, üçüncü tura kaldı. Bu turda, ikinci turda en çok oya sahip iki isim yarıştı. 406 milletvekilinin oy kullandığı turda, 302 oy alan Yaşar, AYM’nin yeni üyesi oldu. Bilal ise 99 oyda kaldı. 

BAŞKANLIK SEÇİMİ

Öte yandan, aynı zamanda Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı da olan Akıncı’nın emekliliği nedeniyle dün başkanlık seçimi de yapıldı. AYM’den yapılan açıklamaya göre başkanlığa, halihazırda başkanvekili olarak görev yapan Muammer Topal seçildi. 2012’de, Danıştay kontenjanından dönemin cumhurbaşkanı tarafından AYM’ye atanan Topal, 2019’da, AYM Başkanvekilliği için aday olmuş ancak seçilememişti. Topal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AYM Başkanı Zühtü Arslan arasında gerileme neden olan şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşü düzenlenemeyeceğine ilişkin hükmün iptal edilmesi kararında, düzenlemenin iptal edilmemesi yönünde oy kullanmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime