Turktime

AFAD SMS atarak 3 şehri uyardı

Türkiye'nin önemli bir kısmı bir süredir sağanak yağışın etkisi altında. Turuncu yağış uyarısı verilen Zonguldak, Bartın ve Kastamonu için valiliklere uyarı gönderildi, vatandaşlar AFAD tarafından SMS gönderilerek uyarıldı. Bölgeye çevre illerden destek ekipler sevk edildi.
ABONE OL
Abone Ol
AFAD SMS atarak 3 şehri uyardı
Haberler / Güncel
1 Ekim 2024 Salı 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin önemli bir kısmı bir süredir sağanak yağışın etkisi altında. AFAD tarafından yayınlanan uyarıya göre yağışlar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da şiddetini artıracak. Üç ildeki valiliklere gönderilen mesaj formuyla afet risklerine karşı uyarı yapıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlara AFAD tarafından uyarı yapıldı.

Açıklamaya göre, gelen ihbarlara 2120 personel, 645 araç, 435 iş makinası ile müdahale edilecek. Aşırı yağışlardan kaynaklı olası afet risklerine karşı Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce ve Bolu'ya motopomp, arazöz, araç ve personel sevk edildi. 

Dün yapılan uyarıların ardından 17 şehir için sarı kodlu uyarı yapılmış, yurdun kuzeyinde yer alan birçok şehirde sağanak yağış etkisini göstermişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime