Turktime

ABD'nin Ohio sınıfı nükleer denizaltısı Orta Doğu'ya ulaştı

ABD, Gazze'de hastane ve okulları hedef alarak sivil katliamlarına yenisini ekleyen İsrail'e desteğini sürdürüyor. Hamas'ın saldırılarını ve Hizbullah desteğini caydırmak için tansiyonu yükseltecek bir hamle yapıldı. ABD Donanmasının, Ohio sınıfı nükleer denizaltısı Orta Doğu'ya ulaştı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'nin Ohio sınıfı nükleer denizaltısı Orta Doğu'ya ulaştı
Haberler / Dünya
6 Kasım 2023 Pazartesi 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Joe Biden yönetiminin İsrail’e verdiği sınırsız destek tepki görmeye devam ederken gerilimi yükseltecek bir hamle daha yapıldı. En son Gazze’de sivil katliamlarını sürdüren İsrail, atom bombası tehdidini masaya sürmüştü. Hamas çok gecikmeden atom bombası tehdidine ‘terörizm’ şeklinde cevap verdi. Atom bombası tartışmaları gündemdeyken İsrail’e destek veren ABD, Orta Doğu’da tansiyonu iyice arttıracak adımı attı.

ABD Donanması, Ohio sınıfı nükleer denizaltısının Orta Doğu'ya ulaştığını bildirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), X'ten yaptığı paylaşımda, Orta Doğu'ya gönderilen nükleer denizaltısına ilişkin açıklamada bulundu. Paylaşımda, "5 Kasım 2023'te Ohio sınıfı bir denizaltı ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına ulaştı." ifadesine yer verildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle düzenlediği kapsamlı saldırıdan bu yana ABD bölgeye iki uçak gemisi gönderdi.

GÜNEY KORE'YE DEMİRLEMİŞTİ

Güney Kore ile askeri tatbikatlar yapan ABD, Kuzey Kore ile ipleri koparan ‘nükleer’ hamlesini yapmıştı.

ABD'ye ait nükleer denizaltı gemisinin 42 yıl sonra Güney Kore'ye demirlemesine Kuzey Kore'den cevap gecikmemişti. Temmuz ayında Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin geç saatlerde doğu kıyısı açıklarına balistik füze fırlattığını duyurmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime