Turktime

ABD'li Müslüman vekilden skandal Türkiye kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bizzat görüşen ABD Temsilciler Meclisi'nin ilk başörtülü Müslüman vekili Ilhan Omar, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'na yazdığı mektupta, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı sırasında sivillere karşı kimyasal silah kullanıp kullanılmadığının araştırılsın dedi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'li Müslüman vekilden skandal Türkiye kararı
Haberler / Dünya
20 Aralık 2019 Cuma 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Temsilciler Meclisi'nin ilk Müslüman kadın üyelerinden biri olan Demokrat Partili Minnesota milletvekili Ilhan Omar, talebini ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'ye yazdığı mektupta dile getirdi. Omar mektubunda, "ABD'nin bir NATO müttefikinin Kürt sivilleri beyaz fosforla kasıtlı olarak hedef alıp almadığını tespit etmesinin aciliyet taşıdığını" söyledi.

"BU İDDİA DOĞRUYSA SAVAŞ SUÇUDUR"
Ilhan Omar'ın ofisinden yapılan son dakika yazılı açıklamada, uluslararası örgütler ve Suriye'nin kuzeyinde sahadaki gözlemcilerin 16 Ekim'de Türk askerlerinin beyaz fosfor kullandığını iddia ettikleri hatırlatıldı. Açıklamada, "Eğer bu iddialar doğruysa bu bir savaş suçu ve insanlığa karşı suçtur" ifadesi kullanıldı.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül 2017 tarihinde Ilhan Omar'ı kabul etmişti.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün durumu takip ettiğini belirttiğine ancak tam kapsamlı bir soruşturma açmadığı ifade edilen açıklamada, Kongre üyeleri olarak, ABD'nin iddia edilen kimyasal saldırı hakkında hangi bilgilere sahip olduğunu ele almak üzere brifing verilmesini istedikleri vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime