Turktime

ABD'den İsrail'e doğrudan saldırı mühimmatı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin en üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Senatör Jim Risch, İsrail'e doğrudan saldırı mühimmatları (JDAMS) yollayacaklarını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den İsrail'e doğrudan saldırı mühimmatı
Haberler / Dünya
11 Mayıs 2024 Cumartesi 18:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail, Filistin'de Refah'a saldırarak Hamas'ın istediği ateşkesi reddetti. Rusya karşısında Ukrayna'ya silah yardımı yapan ABD, İsrail'e yardımı kesmeyeceğini açıkladı. ABD'de üst düzey görev yapmış eski federal hükümet yetkilileri, ülkelerinin İsrail'e verdiği desteğe tepki gösterip verilen silahların yasal sınırları aştığını duyurmuştu.

ABD, sivilleri hedef alan İsrail'e tekrar silah yardımında bulunacağını bildirdi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin en üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Senatör Jim Risch konuya ilişkin konuştu.

DOĞRUDAN SALDIRI MÜHİMMATLARI

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin en üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Senatör Jim Risch şu ifadeleri kullandı:

İsrail'e, sersem bombaları hassas silahlara dönüştüren ortak doğrudan saldırı mühimmatları (JDAMS) ve tank mermileri, havan topları ve zırhlı taktik araçlar da dahil olmak üzere çok çeşitli askeri teçhizat göndermeye devam edeceğiz.
 

''ABD'NİN GÜVENİLİRLİĞİ ZAYIFLADI''

Uluslararası Kriz Grubu'nun (Crisis Group) kıdemli danışmanı ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski danışmanı Brian Finucane ise Washington'un Ukrayna'dan Sudan'a kadar diğer çatışma bölgelerindeki "hak ihlallerini" kınadığını hatırlattı ve ABD'nin İsrail'in Gazze'deki saldırılarına devam eden desteğinin "uluslararası ceza adaleti çabalarını ve hesap verebilirliği teşvik etmeye çalışırken ABD'nin güvenilirliğini zayıflattığını" vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime