Turktime

ABD'den Halkbank kararı!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank’a yönelik iddiaların ardından bankanın yaptığı itirazı dinlemeyi kabul etti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den Halkbank kararı!
Haberler / Dünya
4 Ekim 2022 Salı 09:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank’ın New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde hakkında açılan kara para aklama, banka dolandırıcılığı ve İran’ın ekonomik yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği iddia edilen komplo suçlamalarına karşı yaptığı itirazı dinlemeyi kabul etti.

İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Daha önce 2. Bölge Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı başvurusu reddedilen Halkbank’ın avukatları, temmuz ayında itiraz başvurusu yapmıştı. 28 Eylül’de itirazı değerlendiren ABD Yüksek Mahkemesi’nin dokuz hakimi, Halkbank’ın başvurusunu dinlemek için bir oturum gerçekleştirme kararı aldı.
Halkbank’ın başvurusunda, çoğunluk hissesi Türk devletine ait banka hakkında açılan ceza davasının ABD mahkemelerinin yargı yetkisini sınırlayan 1976 tarihli Yabancı Egemen Dokunulmazlıklar Yasası uyarınca ABD kovuşturmasından muaf olduğu savunması yapılmıştı. Daha önce bu savunmayı reddeden 2’nci Temyiz Mahkemesi ise Halkbank’ın faaliyetinin ticaret ve kâr amacı kapsamına girdiği için bu yasadan yararlanamayacağına karar vermişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime