Turktime

ABD'den BMGK'ya ateşkes çağrısı

ABD, Başkan Joe Biden'ın duyurusunu yaptığı 3 aşamalı Gazze'de ateşkes önerisinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oylanması için çağrıda bulundu
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den BMGK'ya ateşkes çağrısı
Haberler / Dünya
10 Haziran 2024 Pazartesi 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'den Başkan Joe Biden'ın duyurduğu Gazze'de 3 aşamalı ateşkes önerisinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) oylanması için çağrı geldi.

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Sözcüsü Nate Evans, yaptığı açıklamada, pazar günü BMGK'ya başvurduklarını belirtti. Bu başvuru ile ABD, Biden'ın daha önce duyurduğu ve İsrail'in hazırladığı Gazze'de ateşkes önerisinin BMGK tarafından oylanıp desteklenmesini talep edildi.

Evans, bu 3 aşamalı anlaşmaya uluslararası destek sağlanması durumunda ateşkes sürecinin hızlanacağını ve ateşkesin sağlanması halinde esirlerin serbest kalacağını ve İsrail'in Gazze'deki yerleşim alanlarından anlaşma koşullarına göre çekileceğini ifade etti.

Evans, "İsrail bu anlaşmayı zaten kabul etti, şimdi Güvenlik Konseyinin tek ses olma ve Hamas'a anlaşmayı kabul etme çağrısını yapma fırsatı var" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime