Turktime

ABD'de enflasyon tarihi zirveyi gördü

ABD'de aralık ayının tüketici fiyat endeksi önceki yıla nazaran yüzde 7 artış göstererek 1982'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Fed Başkanı Powell, yüksek enflasyonu toparlanma için “ciddi bir tehdit” olduğunu ve Fed’in enflasyonu dizginlemek için yapacağını söylemişti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'de enflasyon tarihi zirveyi gördü
Haberler / Dünya
12 Ocak 2022 Çarşamba 18:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Artan gıda, konut ve diğer ihtiyaç harcamaları masrafları ABD'deki hane ekonomisine gittikçe artan bir ekonomik baskı yüklerken, ülkedeki enflasyon yeni bir rekor daha kırdı.

Açıklanan verilere göre geçtiğimiz aralık ayında tüketicilerin ödemek zorunda kaldığı fiyatlar geçen yıla göre yüzde 7 oranında artış kaydetti. Böylelikle yüzde 7'ye ulaşan yıllık enflasyon, 1982'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Aralık ayında tüketici fiyatları aylık bazda ise yüzde 0,6 arttı. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,5 olarak belirlenmişti.

Çekirdek enflasyon göstergesi olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyat endeksi Aralık'ta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 arttı. Beklenti yüzde 5,4 yönündeydi.

ABD Merkez Bankası 'faiz arttırmak zorunda kalırız' sinyali vermişti

Verilerden önce konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun ABD’deki ekonomik toparlanma için “ciddi bir tehdit” olduğunu ve Fed’in enflasyonu dizginlemek için gerekeni yapacağını söylemişti.

Powell, “Enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kaldığını görürsek, faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak, artırırız” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime