Turktime

ABD, Ukrayna'ya M1 Abrams desteğini duyurdu

ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya ağır muharebe tankları vererek Kiev'in savaş çabalarına önemli bir destek sağlamaya hazır olduğu ve Moskova'nın bunu  "açık bir provokasyon" olarak değerlendirdiği belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD, Ukrayna'ya M1 Abrams desteğini duyurdu
Haberler / Dünya
25 Ocak 2023 Çarşamba 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya ağır muharebe tankları vererek Kiev'in savaş çabalarına önemli bir destek sağlamaya hazır olduğu ve Moskova'nın bunu  "açık bir provokasyon" olarak değerlendirdiği belirtildi.

ZELENSKİY ÇAĞRI YAPTI

Almanya ve ABD, Rusya'ya çatışmaların kapsamını genişletmek için sebep olabileceğini düşündüklerinden şimdiye kadar Ukrayna'ya ağır zırh sağlama konusunda geri durmuştular.. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ise video konferas aracılığıyla "tartışmaların kararla sonuçlanması gerektiğini" söyleyerek, Batılı müttefiklere en modern muharebe tanklarını sağlamaları için bir kez daha baskı yaptı.

RUSYA "AÇIK BİR PROVOKASYON" DEDİ

Moskova, Ukrayna'ya modern saldırı silahlarının tedarik edilmesinin savaşı tırmandıracağı konusunda uyarmıştı ve bazı Rus yetkililer, Kiev'in müttefiklerinin dünyayı "küresel bir felakete" sürüklediği konusunda uyarıda bulunmuştu. Moskova şimdi de Ukrayna'da Tüm batı ile savaştıklarını söyledi. Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Washington'ın Ukrayna'ya olası muharebe tankları teslimatının Rusya'ya karşı "yeni bir açık provokasyon" olacağını söyledi. Büyükelçiliğin Telegram mesajlaşma uygulamasında yayınlanan sözlerinde Antonov, "Washington'un kasıtlı olarak bizi stratejik bir yenilgiye uğratmaya çalıştığı açık." Dedi.

ABD KARAR DEĞİŞTİRDİ

İki ABD'li yetkili Salı günü Reuters'e, Washington'un Kiev'in taleplerine karşı çıkmasından birkaç gün sonra, sonunda M1 Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderecek bir süreci başlatmaya hazır olduğunu söyledi. Üçüncü bir yetkili, ABD taahhüdünün önümüzdeki aylarda teslim edilecek yaklaşık 30 tanktan oluşacağını belirtti. Konuya yakın iki kaynağın Reuters'e verdiği bilgiye göre Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Leopard 2 tankları göndermeye ve Polonya gibi diğer ülkelerin de bunu yapmasına izin vermeye karar vermişti.

"DEMOKRASİ İÇİN GERÇEK BİR YUMRUK"

Berlin veya Washington'dan resmi bir onay gelmemesine rağmen, Kiev'deki yetkililer, söylentiye göre ihtiyaç duyduklarını tank sayısını ve bu tankların savaş alanında oyunun kurallarını değiştirebilecek potansiyele sahip olduklarını söylediler. işgal altındaki tüm bölgeleri özgürleştirmek için. Zelenskiy yönetiminin başkanı Andriy Yermak, Telegram'da "Tank mürettebatımız için birkaç yüz tank .... Bu, demokrasi için  gerçek bir yumruk haline gelecek" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime