Turktime

ABD, İsrail'i desteklemedi!

ABD, İsrail'in Gazze'de oluşturmayı planladığı "tampon bölge" konseptine destek vermediğini açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü Kirby,"Bizim bu konudaki görüşümüz değişmedi. Gazze'nin sınırlarının herhangi bir şekilde daraltıldığını görmek istemiyoruz, bunu desteklemiyoruz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD, İsrail'i desteklemedi!
Haberler / Dünya
23 Ocak 2024 Salı 22:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD yönetimi, İsrail'in Gazze'de "tampon bölge" oluşturma planına destek vermediğini ve Gazze'nin sınırlarının korunması gerektiğini açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın brifinginde Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdi.

Kirby, İsrail'in Gazze çevresinde "tampon bölge" oluşturma fikrine sıcak bakmadıklarını belirterek, bu konuda muhataplarının İsrail hükümeti olduğunu ifade etti. "Bizim bu konudaki görüşümüz değişmedi. Gazze'nin sınırlarının daraltılmasını istemiyoruz ve bunu desteklemiyoruz" diyen Kirby, konuyla ilgili İsrail yetkilileriyle açık veya kapalı görüşmelerde bulunduklarını ve basına açık toplantılarda net bir tutum sergilediklerini belirtti.

İsrail ordusunun, Gazze'nin sınır hatları boyunca "tampon bölge" oluşturmak amacıyla bazı binaları yıkmaya başladığına dair haberlerin medyaya yansıdığını aktaran Kirby, bölge ülkelerinin bu fikre karşı çıktığını ve ABD yönetiminin de Gazze'de olası bir sınırlama planına karşı olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime