Turktime

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Türkiye açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Brüksel'de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Türkiye açıklaması!
Haberler / Dünya
28 Kasım 2023 Salı 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

Görüşmede Gazze'deki son gelişmeler ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Brüksel'deki NATO Karagahı'nda gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklama yaptı.

“TÜRKİYE İLE YAPTIĞIMIZ İŞBİRLİĞİ İÇİN MÜTEŞEKKİRİM”

Açıklamaya göre Blinken görüşmede, "Birkaç hafta önce Ankara'dayken çok güzel istişareler gerçekleştirdik. Bugün bunların devamını getirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Blinken, "Açıkçası Gazze'de hepimizin mücadele etmeye çalıştığı bir kriz var. (NATO'nun) Haziran ayındaki zirveye ve 75. yıl dönümüne doğru ilerlerken, İsveç'in katılımı da dahil olmak üzere NATO olarak birçok meselemiz var. Diğer konuların yanı sıra Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırganlığı da var. Tüm bu konulara dair bakış açılarımızı paylaşma fırsatı bulduğum için müteşekkirim. Önemli, çok değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye ile yaptığımız işbirliği için müteşekkirim" ifadelerini kullandı.

Fidan ise görüşmede, "Bugün NATO Bakanlar Toplantısı'na katılmak için buradayız ve gündemimizde çok önemli konular var. Çok samimi ve net görüşmelerde bulunacağımızdan eminim. Dostluğumuza ve iş birliğimize gerçekten değer veriyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime