Turktime

AB açıkladı: Sığınma başvuruları üst düzeyde!

Avrupa Birliği İltica Ajansı yeni bir açıklamada elde edilen bilgilere göre, Avrupa Birliği'ndeki sığınma başvuruları 2023'te yüzde 18 artışla 1,14 milyona ulaştı.
ABONE OL
Abone Ol
AB açıkladı: Sığınma başvuruları üst düzeyde!
Haberler / Dünya
28 Şubat 2024 Çarşamba 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Birliği İltica Ajansı'nın (EUAA) bugün açıkladığı verilere göre, Avrupa Birliği'ndeki sığınma başvuruları 2023'te yüzde 18 artışla 1,14 milyona ulaşarak 2015-2016 göçmen krizinden bu yana en yüksek seviye oldu.

Reuters’ta yer alan haberde, yeni veriler büyük olasılıkla, kıta çapında çok sayıda yerel ve ulusal oylamanın yanı sıra Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde göç ve aşırı sağ duyarlılığı hakkında halihazırda hararetli bir tartışmayı alevlendirecek yorumu yapıldı.

TÜRK VATANDAŞLARINDAN REKOR BAŞVURU

EUAA verilerine göre Suriyeliler ve Afganlar en fazla başvuran grup olmaya devam ediyor. Türk vatandaşları ise bir önceki yıla göre yüzde 82 daha fazla başvuru yaparak üçüncü en büyük başvuru grubunu oluşturdu.

Sığınma başvurusunda bulunan Filistinlilerin sayısının İsrail-Hamas savaşı sonrasında yaklaşık 11 bin 600 gibi rekor bir seviyeye ulaştığını belirten kuruluş, AB üyesi ülkelerin çoğunluğunun Filistin'i bir devlet olarak tanımaması nedeniyle bu sayıyı doğru şekilde kaydetmenin zor olduğunu belirtti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime