Turktime

AB Zirvesi'nde Ukrayna krizi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerine katılmadı.
ABONE OL
Abone Ol
AB Zirvesi'nde Ukrayna krizi
Haberler / Dünya
18 Aralık 2023 Pazartesi 01:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerine katılmadı.

Politico'nun haberine göre, Orban'ın Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın birliğe katılım müzakerelerinin başlatılmasına itirazı, görüşmeleri çıkmaza sürükledi.

Orban, kısa bir süreliğine, AB Konseyi binasında ülkesine tahsis edilen odaya gitti. Liderlerin yanına döndüğünde ise Ukrayna kararı alınmıştı. Michel, kararı, “AB Konseyi, Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerini başlatma kararı aldı. Gürcistan’a adaylık statüsü verdi ve Bosna Hersek ile katılım kriterlerine gerekli uyum sağlanır sağlanmaz müzakerelerin başlatılmasına karar verdi. Komisyon, böyle bir kararın alınması amacıyla marta kadar bir rapor sunacak” sözleriyle açıkladı.

ORBAN'DAN TEPKİ: VETO HAKKIMIZ VAR
Orban, kısa bir videoda karar için, “Tamamen anlamsız, mantıksız ve hatalı. Macaristan pozisyonunu değiştirmeyecek” ifadelerini kullandı. Dün de “Bu kötü kararı almamalarına ikna etmek için sekiz saat harcadım. Sonunda bunun uzun bir süreç olduğunu ve çıkarlarına karşı olduğunu düşünmesi halinde Macaristan’ın istediği zaman bloke edebileceğini söyleyerek beni ikna ettiler” diye konuştu. Macaristan yakın vadede iki veto hakkına sahip. Bunlardan ilki Ukrayna için hazırlanacak müzakere çerçeve belgesi diğeri ise hükümetlerarası konferans çağrısı yapılması aşamasında gündeme gelebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime