Turktime

9.Sokak Sergisi sanatseverleri bekliyor

8 Nisan'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan 9'uncu Sokak, açık bir grup tarafından kurulan ve "devamlı değişim içinde" (work in progress) sloganı ile tasarlanan, bileşenlerinin katkısıyla dönüşen ve gelişen bir interaktif kentsel sanat projesinin adı
ABONE OL
Abone Ol
9.Sokak Sergisi sanatseverleri bekliyor
Haberler / Kültür
5 Nisan 2017 Çarşamba 20:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
8 Nisan'da açılacak olan sokak, ilk olarak Mansur Tansu'nun Co_Habitance adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Sokakta bulunan sanatçıların ve tasarımcıların daimi sergilerinin de yer alacağı mekanın açılışına yoğun bir katılım bekleniyor.

9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor


Yeni insanların katılımına açık olmakla kalmayıp, onların etkileşime girmelerini de hedefleyen proje, sanat algısını da mekan ile beraber dönüştürüyor.  Sanatı, sanatçıyı ve seyirciyi şehrin göbeğinde bir araya getiren 9. Sokak, sanatçı atelyeleri, maker stüdyoları, açık-kapalı galerileri, elektronik, torna ve fiber işlikleri ile tam bir disiplinler arası üretim ve sergi alanı.



9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor

9'uncu Sokak İnteraktif Kentsel Sanat Projesi, adını uygulandığı mekandan alıyor. İstanbul Maslak Atatürk Oto Sanayii 9'uncu sokakta uygulanan proje,  kentsel mekanın yeniden tanımlanmasında katalizatör görevi üstlenip, sanat ve kültürün "sanat dışı" bir mekanda kendine yer bulmasını sağlarken, kent sakinleri için de yaşam kalitesinin geliştirilmesini hedefliyor. Böylece mekanın ruhu, yeni bir sosyo-kültürel yapılanmanın da önünü açıyor.

9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor

Avrupa ve Ortadoğu'da benzerleri arasında dördüncü büyük mekan olarak öne çıkan ve 20.000 kişi için işyeri anlamına gelen AOS, çevresindeki gökdelenlerle İstanbul'daki devasa kentsel dönüşümün etkileri ve sonuçlarının da izlenebileceği özel alanlardan biri. Komşuları arasında "Doğuş", "Mashattan" ve "Maslak 42" gibi ünlü firmaların binaları, iş merkezleri ve çalışanlara hizmet veren mekanları bulunan AOS, ulaşım kolaylığıyla da bir cazibe üssü. Yakındaki Metro durağına da adını veren AOS’ye Taksim'den 20 dakikada ulaşılabiliyor. Metro'dan çıktığınızda zaten kendinizi hemen AOS'nin  giriş kapılarının önünde buluyorsunuz.

9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor


AOS, mimarisi ve üretim atölyeleri ile daha ilk adımda sizi "içeriye" davet eden bir yer.
Araçların tamir ve bakımının yapıldığı, yeni kaza yapmış hurda araçların alınıp satıldığı, aynı zamanda oldtimerler ve en lüks markaların yeni ürünlerinin de bulunduğu AOS'de önce her yerden gelen hummalı çalışma sesleri dikkatinizi çekiyor.
 devamı aşağıda 


9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor

Genel mimarisiyle de öne çıkan AOS, çift katlı, göreceli küçük pencereli, kırmızı tuğladan yapılmış sıra sıra binaları, her iki tarafında garaj şeklinde tasarlanmış dükkanları, tekli veya iki garajın birleştirilmesi ile genişletilmiş çiftli ve çoğunda asma kat bulunan özel yapılarıyla binaların monotonluğunu aşıyor ve sizi postmodern bir dünyaya davet ediyor.

9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor


Her bir dükkan sahipleri tarafindan farklı ve kullanımına özel dizayn edilmiş; içerideki çesitlilik ise şaşırtıcı.

9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor

Küçük bir otopark gibi şekillendirilen binaların üst katlarına vasıta ile çıkılabilen AOS’de numara ile isimlendirilmiş her bir sokağın kendine özgü bir atmosferi var.

9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor


Alt katlarda kaportacılar, boyacılar,  teknik servisler ve restoranlar varken üst katlarda sanat atölyeleri ve müzik stüdyoları ile karşılaşıyorsunuz.


9'uncu Sokak sanatseverlerle buluşuyor


Bölgenin heykeltraşlar, ressamlar, müzisyenler için çekiciliği de İstanbul'daki merkezi konumu, kolay ulaşılabilirliği, ekonomik kiralar, malzeme teminatındaki kolaylıklar ve çevresel sorunların (ses problemi vb.) olmamasından geliyor. İşte bütün bu bileşenler, size AOS'ye girer girmez, mekanın kendine özgü ruhunu hissettiriyor.



CNN Türk

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime