Turktime

4 evden 1'inde migren hastası var! İşte tedavi yöntemleri...

Migren atakları yaşamı çekilmez hale getirebiliyor. 4 evden birinde migren atakları yaşayan biri var. Dinmeyen baş ağrıları ile mücadelede ağrı kesicilere sığınmak yerine ayrıntılı muayene ve tetkiklerin ardından migren aşısı, sinir blokajı ve migren botoksu ile tedavi mümkün.
ABONE OL
Abone Ol
4 evden 1'inde migren hastası var! İşte tedavi yöntemleri...
Haberler / Sağlık
21 Mayıs 2023 Pazar 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren, yan etkileriyle birlikte günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Vugar Jafar, "İşinizde, evinizde ciddi sorumluluklarınız oluyor. Migrenin neden olduğu baş ağrıları yüzünden sorumluluklarınızı yerine getiremiyorsunuz. Evinizle ilgilenemiyorsunuz. Hastalığınızı işinize yansıtıyorsunuz. Sosyal hayata ağrılar yüzünden karışamıyorsunuz. Arkadaş çevrenizle görüşmek yerine kendinizi evde karanlık bir odaya kapatıp ağrılarınızın geçmesini bekliyorsunuz. Zor bir hastalık, hayattan koparıyor" dedi.

4 HANEDEN BİRİNDE VAR

Uzm. Dr. Jafar, Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 12'si veya başka bir deyişle 5 kadından biri, 16 erkekten biri, 11 çocuktan biri ve 4 haneden birinde migrene bağlı baş ağrısının yaşandığına dikkat çekti.

Uzm. Dr. Jafar, migrenin toplumda çok sık ve yaygın görülen bir hastalık olduğunun altını çizerek "Migren ağrısı kişinin günlük işlerini yapmasını engelleyen bir durumdur. Genellikle baş ağrıları hafife alınır, migren ihtimali düşünülmez. Migren 4 ile 72 saat süren zonklayıcı, genelde tek taraflı olan şiddetli bir ağrıdır" dedi.

Baş ağrısına bulantı, kusma veya ışığa ve sese hassasiyetin eşlik edebildiğini kaydeden Uzm. Dr. Jafar, "Ağrı şiddeti nedeniyle iş yapmakta zorlanmakla beraber zamanla sosyal ilişkiler ve aile hayatı olumsuz etkilenmektedir" dedi.

TEDAVİSİ MÜMKÜN

Şiddetli ağrılar için genelde çeşitli ilaçların verildiğini ifade eden Uzm. Dr. Jafar, "Fakat bazen hastalarımızda ağrı kesici kullanımı her gün olabiliyor. Her gün alınan ilaçların da bazı olumsuz etkileri olabilmektedir. Bazı hasta grubu ise her gün ilaç almak istememektedir. Çünkü her gün ilaç kullanmak zor ve bir stres faktörüdür. Bu nedenle alternatif tedavilere yönelmek mümkündür" diye konuştu.

Migren için daha spesifik ve uzun aralıklı tedavilerin mümkün olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Jafar, şöyle konuştu:

"Migren hastaları bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmeli. Ayrıntılı muayene ve tetkiklerin ardından kişilere migren aşısı, sinir blokajı ve migren botoksu gibi tedaviler önerilmektedir. Yalnız bu tür tedavilerin yalnızca nöroloji ve baş ağrısında uzman hekimler tarafından yapılması gerekmektedir. Doğru merkezde, doğru hekim eşliğinde yapılan migren tedavileri uzun vadede oldukça yüz güldürücü olmaktadır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime