İçişleri Bakanlığı, 24 ilde IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonlarda 88 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Şüphelilerin örgüte finans sağladığı ve propaganda yaptığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı, terör örgütü IŞİD’e yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. 24 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda toplam 88 şüpheli gözaltına alındı.
OPERASYONLAR EŞ ZAMANLI YÜRÜTÜLDÜ
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, operasyonlar Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütüldü. İl jandarma komutanlıklarının sahadaki çalışmalarıyla operasyonlar birçok noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
ÖRGÜTLE BAĞLANTI VE FİNANS AĞI
Gözaltına alınan şüphelilerin, IŞİD terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edildi. Şüphelilerin, örgütle iltisaklı kişiler ve sözde yardım kuruluşları aracılığıyla finansal destek sağladıkları belirlendi.
SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PROPAGANDA
Ayrıca bazı şüphelilerin, sanal medya hesapları üzerinden örgüt propagandası yaptıkları da tespit edildi. Güvenlik birimleri, dijital faaliyetler üzerinden yürütülen örgütsel çalışmalara karşı incelemelerin sürdüğünü bildirdi.