Turktime

2 kişilik iş ilanına bin 3 kişi başvurdu

Adalet Bakanlığı, Bayburt Adliye Sarayı'nda çalıştırılmak üzere 2 temizlik işçisi ilanı verdi. İlana bin kişi başvururken, başvuru yapanlardan 231'inin lisans ya da ön lisans mezunu olduğu belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
2 kişilik iş ilanına bin 3 kişi başvurdu
Haberler / Ekonomi
17 Mart 2021 Çarşamba 20:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adalet Bakanlığı Taşra Teşkilatında görev yapmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere İŞKUR aracılığıyla sürekli işçi olarak bin 287 temizlik görevlisi almak için ilan verdi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, İlana en az ilköğretim okulu mezunu kişilerin başvuru yapabileceği ve asgari ücret ödeneceği de belirtildi. 4 Mart tarihinde başlayan ve 8 Mart’ta biten ilanda Bayburt Adliyesi’ne de 2 temizlik işçisinin alınacağı yer aldı. 81 bin 910 nüfuslu ilde 2 kişinin alınacağı iş için internet üzerinden İŞKUR’a toplam 1003 kişi başvuru yaptı.

Başvuru yapanların arasında ise 231 kişinin lisans ve ön lisans mezunu olması dikkat çekti.

KURA İLE BELİRLENECEK

Ayrıca ilanda yer alan bilgilere göre, İŞKUR tarafından gönderilen listelerde yer alan adaylar arasından, 17 Mart’ta Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü toplantı salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacağı, adayların kura çekimine salgın nedeniyle katılamayacağını ancak internetten canlı olarak izleyebilecekleri belirtildi.

Kura ile başvuru sahipleri arasından açık iş sayısının 4 katı asıl ve aynı sayıda yedek aday belirleneceğini açıklanırken, kurada isimleri çıkan kişilerin Adalet komisyonlarınca yapılacak inceleme neticesinde sözlü sınava katılacakları açıklandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 18 Mart 2021 Perşembe 09:32
Bazıları bu ülkede işsizlik var diyor işsizlik diye bir şey yok inanmıyorsanız olaya bir de tersinden bakın İŞİ OLAN İNSAN AZ Olay bu ama işsizlik yok

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime