Turktime

143 yıllık kulüp Bordeaux iflas etti

Fransa'da mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve Ulusal Lig'e düşürülen Bordeaux profesyonel kulüp statüsünü yitirdi.
ABONE OL
Abone Ol
143 yıllık kulüp Bordeaux iflas etti
Haberler / Spor
25 Temmuz 2024 Perşembe 20:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa'nın köklü kulüplerinden Bordeaux tarih oldu... Mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve daha önce Ulusal Lig'e düşürülen Bordeaux resmi olarak profesyonel kulüp statüsünü kaybetti. 1881'de kurulan köklü kulüp maçlarını Bordeaux'daki 42.052 kişilik Matmut Atlantique Stadyumu'nda oynuyordu.

Finansal borçlar sebebiyle iflasın eşiğine gelen satışa çıkarılan kulübün satışının iptal olması sebebiyle kapatılmasına karar verildi. Alınan karar neticesinde kulübün bütün futbolcuları serbest kalacak ve antrenman tesisleri kapatılacak.

'HER AÇIDAN HATALIYIZ'

Gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan Bordeaux efsanesi Alaine Giresse, "Üzücü, hayal kırıklığı, hayal edilemez. Her şey... Bir kulübün inişleri ve çıkışları olabilir. Biz düşmemek için oynadık. Ama şimdi, bunun ötesine geçtik. Çok ama çok dipteyiz. Bunun bu kulübün başına gelebileceğini düşünmemiştim. Kaçınılmaz olarak kötü seçimlerden oluşan bir döngü vardı ve geldiğimiz nokta bu. Her açıdan hatalıyız." ifadelerini kullandı.

Ligue 1'de mücadele ettiği 2021-2022 sezonunun sonunda küme düşürülen Bordeaux, bir kez daha küme düşme cezası alıp Ulusal Lig'e gerilemişti. Son olarak 2008-2009 sezonunda Ligue 1'de şampiyon olan Bordeaux'nun 4 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası ve 2 Fransa Süper Kupa'sı bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime