Turktime

1.6 milyon EYT'linin maaşı bağlandı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, EYT düzenlemesinin yürürlüğe girdiği 3 Mart 2023 tarihi itibarıyla 1.9 milyon başvuru alındığını ve bunlardan 1.6 milyonunun aylık bağlama işlemlerinin yapıldığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
1.6 milyon EYT'linin maaşı bağlandı!
Haberler / Ekonomi
13 Temmuz 2023 Perşembe 08:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, düzenlemeyle birlikte emeklilik için yaş şartını tamamlayamayan ancak prim ve yıl şartlarını tamamlayan yaklaşık 6 milyon kişi emekli olma hakkı kazanmıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda açıklama yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, EYT düzenlemesinin detayları ve sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi.

1.6 MİLYON EYT’LİYE MAAŞ BAĞLANDI

3 Mart 2023 tarihi itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yoğun bir müracaat yapıldığını ve personelin ilave çalışmak durumunda kaldığını belirten Muş, bugüne kadar yaklaşık 1.9 milyon başvuru alındığını söyledi.

Başvuruların incelenmesi ve aylık bağlama süreçlerinin devam ettiğini bildiren Muş, bugünün tarihi itibarıyla bu kapsamda toplam 1.6 milyon vatandaşın aylık bağlama işlemlerinin yapıldığını ve sigortalıların bilgilendirildiğini açıkladı.

SİGORTALILARA AYLIK BAĞLANMIYOR

İncelenen başvurularda yaklaşık yüzde 10 oranında aylığa hak kazanmama durumu nedeniyle sigortalılara aylık bağlanamayacağının bildirildiğini tespit ettiklerini belirten Muş, kanun gereği bu eksiklikleri giderilmeden aylık bağlanamayacağından sigortalarımız yazılı olarak bilgilendirilmeye devam edildiğini ifade etti.

Her talepte bulunan sigortalıya aylık bağlanamadığını, aylığa hak kazanma koşullarının oluştuğu dosya incelemesi yapılarak tespit edildikten sonra aylık bağlama işleminin en kısa sürede gerçekleştirildiğini vurgulayan Muş, bu istatistiklerden anlaşılacağı üzere aylığı bağlanmamış çok fazla vatandaşımız kalmadığını, onların da kısa bir süre içerisinde netleşmiş ve tamamlanmış olacağını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime