Turktime

'Kapıda Vize'ye 5 ada daha eklendi

Ege Denizi'ndeki Yunanistan'a bağlı adalarda Türk vatandaşları için kapıda vize uygulaması 1 Nisan itibarıyla başladı. Yunanistan, ekspres vize uygulamasını genişletti ve bu uygulamanın bugünden itibaren 10 Ege adası için geçerli olacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
'Kapıda Vize'ye 5 ada daha eklendi
Haberler / Dünya
30 Nisan 2024 Salı 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, resmi hesabından yaptığı açıklamayla, 5 Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulamasının ada sayısının artırıldığını bildirdi.

Buna göre, 30 Mart'ta başlatılan ekspres vize uygulaması kapsamında, Türkiye'den gelen ziyaretçiler artık İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ek olarak İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında da vize kolaylığından yararlanabilecek.

Ekspres vize başvurusunda bulunmak isteyen Türk ziyaretçilerin, gerekli evrakları başvuru formuyla Yunan yetkililere iletmeleri gerekiyor. Evraklar, adaya giriş noktalarında yetkililere teslim edilebileceği gibi, feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine de teslim edilebiliyor.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamları tarafından verilecek vize, 1 ila 7 gün arasında geçerli olacak. Ekspres vize sadece ilgili adalarda geçerli olup, Yunanistan'ın diğer bölgelerine geçişte kullanılamayacak.

Söz konusu vizenin ücreti 60 avro olacak ve sadece bir geçiş için geçerli olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime