Konya'da günlük yaşamdan esinlenerek hazırlanan "ergoterapi" ünitesinde dezavantajlı bireylerin hayata yeniden tutunması sağlanıyor.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği'nde felç, nörolojik rahatsızlıklar ve kaza sonrası engel durumu yaşayan hastaların tedavi gördüğü ergoterapi ünitesi, hastaların taburcu olduktan sonra normal hayata adaptasyonlarını hızlandırıyor.
Hastalar, ünitede bulunan mutfak, banyo, yatak odası, alışveriş alanı, sanal gerçeklik ve tedavi odasında, herhangi bir sıkıntı yaşamadan ihtiyaçlarını karşılayabilecek bağımsız bireyler haline geliyor.
Mutfak bölümünde hastalara, yemek hazırlama, yemek yeme ve bulaşık yıkama gibi günlük ihtiyaçları gerçek ortamdaymış gibi öğretilerek, daha yetkin bir konuma getiriliyor.
Yatak odasında uyuma pozisyonu, yatak hazırlama, giysilerini katlama ve asma faaliyetleri gerçekleştirilirken, banyoda ise yıkanma, tıraş olma, diş fırçalama gibi birçok temel aktivite yapılıyor.
Market alanının, ürünlerin gerçek market gibi dizayn edilerek hazırlanması, hastaların normal yaşamdaymış gibi sepetle alışveriş yapmalarını sağlıyor. Hastalar kendilerine verilen sanal paralarla ödemelerini gerçekleştiriyor. Böylece hastanın taburcu olduktan sonra kendi alışverişini yapması daha kolay oluyor.
AA