Turktime

"Erdoğan'ın halka verebileceği bir şey kalmadı"

Almanya'da yayınlanan Handelsblatt gazetesi, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine ilişkin yayınladığı haberde Erdoğan fenomeninin parlaklığını kaybettiği görüşünü savunuyor.
ABONE OL
Abone Ol
Haberler / Medya
20 Haziran 2018 Çarşamba 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Handelsblatt Gazetesi'nde yayınlanan yazı özetle şöyle:

"Erdoğan'ın terör ile mücadele çerçevesindeki temizlik operasyonu ağır hasara yol açtı. Politikacılar ve insan hakları savunucuları cezaevini boyladı. Onu gerçek darbecilere karşı destekleyenler bile hayal kırıklığına sürüklendi.

Bir zamanlar Erdoğan'ın en güçlü kozu olan ekonomi de tökezlemeye başladı. Milli gelirin artması ve canlanma altyapı yatırımlarıyla şirket kârlarından besleniyor. Yüzde 12'ye varan enflasyonun ve Lira'nın değer kaybetmesinin ceremesini halk çekiyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı'nın artık halka verebileceği fazla bir şey kalmadı. Erdoğan'ın hatası, geçmişteki başarıların onu pazar günü yine tahta çıkaracağına inanmasından kaynaklanıyor. Yüzyılın başlarındaki seçimlerin görülmedik açıklıktaki galibi zamanla bir saray otokratı haline geldi.

Geriye belli bir çizgisi olmayan, vizyonsuz ve Erdoğan'ın otoriterliğinin giderek artmasına rağmen otoriterliğini kaybetmeye başlayan politikalar kaldı. Erdoğan iktidarından duyulan düş kırıklığı yıllardır ilk kez yerini değişim havasına bıraktı.

Ama değişen havanın yeteceği sanılmamalı.Türkiye'deki problemlerden biri de, çok sayıda kişinin değişim isterken, aynı zamanda değişimden korkması."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime