Turktime

Destici'den ABD'ye sert tepki

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye kalkan ABD, bugün Rıza Sarraf'ı koruyor, kolluyor ve ona lüks bir hayat yaşatıyor" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Destici'den ABD'ye sert tepki
Haberler / Siyaset
12 Eylül 2018 Çarşamba 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mustafa Destici, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla tutuklu yargılanan, ancak daha sonra eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla aleyhine tanıklık yapan Rıza Sarraf'ın suşi yerken görüntülenmesini değerlendirdi.

"Sarraf'ın ABD tarafından kullanıldığı, ABD'nin Sarraf'ı hem Türkiye hem de İran'a karşı elini güçlü tutmak için bir koz olarak alıp ABD'ye götürdüğü bu görüntülerle de tescillenmiş oldu" diyen Destici, şöyle devam etti:

"Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye kalkan ABD bugün Rıza Sarraf'ı koruyor, kolluyor ve ona lüks bir hayat yaşatıyor. Bu da ABD'nin, bu husustaki tavrının ne olduğunu net bir şekilde göstermiştir. ABD'nin iddia ettiği gibi bir yolsuzluk ya da ambargoyu delme işi varsa bunun birinci faili Rıza Sarraf'tır. Dolayısıyla sen Rıza Sarraf'ı kuş sütüyle besliyorsun ama öbür taraftan bu işte hiçbir sorumluluğu, dahli olmayan Halbank Genel Müdürü Yardımcısı Hakan Atilla'yı da mahkum ediyorsun. Bu, ABD'nin açık şekilde çifte standardıdır, 'Ben süper gücüm.' anlayışının bir göstergesi olduğuna inanıyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime