Turktime

Koalisyon, Husiler'in kontrolündeki Hudeyde Havalimanı'nı ele geçirdi

Yemen ordusunun desteklediği Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona mensup güçlerin Husi milislerinin kontrolündeki Hudeyde Havalimanı'nı ele geçirdiği açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Koalisyon, Husiler'in kontrolündeki Hudeyde Havalimanı'nı ele geçirdi
Haberler / Dünya
16 Haziran 2018 Cumartesi 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Reuters'in Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun medya ofisine dayandırdığı habere göre koalisyon güçleri Hudeyde Havalimanı'na girdi.Havalimanına mayın temizleme ekiplerinin de ulaştığı açıklandı.

Ancak ajansa konuşan bir diğer Yemenli askeri kaynak havalimanının etrafını çevirdiklerini ancak henüz ele geçirmediklerini belirtti. Kaynak "Binada savaşçı, mayın ya da patlayıcı olmadığından emin olmak için zaman gerekiyor" dedi.

Koalisyon 13 Haziran'da liman kenti Hudeyde'yi ele geçirmek için büyük bir saldırı başlatmıştı. Saldırının hükümetin sorunu barışçı çözme yönünde Şii Husi milislerine yaptığı kentten çekime teklifinin reddedilmesi üzerine başladığı savunulmuştu.

Çatışmalar sırasında birçok insan hakları örgütü ve uluslararası kurum Yemenli taraflara itidal çağrısı yapmıştı.

Hükümet ile İran destekli Husiler arasında 3 yıldır süren kriz nedeniyle açlık ve hastalıkların baş gösterdiği ülkede Hudeyde limanı insani yardımların ulaştırılması açısından kritik önemde.

Yemen'de kriz Birleşmiş Milletler'in desteklediği Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur el Hadi'ye bağlı güçlerşe Husi hareketi arasında başlamıştı. Mart 2015'ten bu yana Hadi'nin talebi doğrultusunda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Husiler'e yönelik hava saldırıları düzenliyordu.

Husiler Yemen'in başkanti Sana'yı da kontrol altında tutuyor.

BM  verilerine göre Yemen'de 22 milyon insan insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 8.4 milyon insan insan ise açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

2015'ten beri ülkedeki çatışmalarda 10.000'den fazla insanın yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime