Turktime

ABD'den Suriye'ye uyarı

Şam'a Suriye'nin güneybatısındaki gerilimi azaltma bölgesine saldırı düzenlememe uyarısı yapan ABD, Rusya'ya gerilimi azaltma bölgesinin korunması için Suriye hükümeti üzerindeki nüfuzunu kullanma çağrısı yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den Suriye'ye uyarı
Haberler / Dünya
15 Haziran 2018 Cuma 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve İran arasındaki gerilimli süreç nedeniyle son günlerde sıkça gündeme gelen güneybatı gerilimi azaltma bölgesi konusunda Şam'a uyarı gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Washington, Suriye hükümetinin geçen yıl Rusya, ABD ve Ürdün arasında mutabık kalınan ve kasım ayında Vietnam'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanan güneybatı gerilimi azaltma bölgesinde operasyon düzenleyeceği haberlerinden endişe duyuyor" dendi.

Suriye ordusunun bu bölgeye yönelik her türlü askeri eyleminin çatışmaların artmasına neden olabileceğini belirten ABD Dışişleri, "Suriye hükümetinin bu bölgede ihlallerde bulunması halinde Washington'un kararlı ve gerekli önlemleri alacağını bir kez daha teyit ederiz" ifadelerine yer verdi.

Bakanlık, gerilimi azaltma bölgesinin kurulmasını destekleyen Rusya, ABD ve Ürdün'ün anlaşmaların korunması için her türlü çabayı göstermesi gerektiğini de kaydederek, "Rusya, BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak, Suriye hükümetinin saldırılarına son vermesi için diplomatik ve askeri nüfuzunu kullanma sorumluluğu taşıyor. Rusya'dan BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı ve güneybatıdaki ateşkes anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini talep ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime