Turktime

AB'den Türkiye'ye komşularla ilişkileri bozmama çağrısı

Türkiye'nin Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde gerçekleştirdiği eylemlerle iyi komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini söyleyen Avrupa Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, Ankara'ya bu eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
AB'den Türkiye'ye komşularla ilişkileri bozmama çağrısı
Haberler / Güncel
13 Şubat 2018 Salı 07:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Andreeva, "Türkiye, iyi komşuluk ilişkilerine kesinlikle bağlı kalmalı ve her türlü çatışma, tehdit kaynaklarından, Kıbrıs'a yönelik ve iyi komşuluk ilişkilerine ve barışçıl çözüme zarar veren eylemlerden kaçınmalı" ifadelerini kullandı.Andreeva, AB'nin, karasularında ve hava sahalarında üye ülkelerin egemenliğine saygı duyulması gerektiğini savunduğunu da aktardı.

Kıbrıs, İtalyan ENI şirketinin kiraladığı bir doğalgaz arama gemisinin ada açıklarında yapacağı sondaj çalışmasının Türk askeri gemileri tarafından engellendiğini belirtmişti.

Reuters'ın aktardığına göre, bir ENI sözcüsü dün yaptığı açıklamada, Saipem 12.000 sondaj gemisinin Kıbrıs adasının güneybatısından, güneydoğusundaki bir noktaya hareket ettiğini ancak Türk donanmasına bağlı gemilerce durdurularak gideceği bölgede askeri tatbikat sürdüğü için geri dönmesinin istendiğini söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime