Turktime

CHP'li Çakırözer'den NATO'ya çağrı

NATO Parlamenter Asamblesi üyesi ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Washington’da yapılan NATO PA Savunma ve Güvenlik Komitesi toplantılarında Türkiye’nin Afrin’de yürütmekte olduğu askeri operasyonu gündeme getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
CHP'li Çakırözer'den NATO'ya çağrı
Haberler / Güncel
13 Şubat 2018 Salı 06:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'li Çakırözer yaptığı konuşmalarda ABD ve NATO yetkililerine, "Türkiye'nin güvenlik kaygılarını dikkate alma" çağrısı yaptı:

"Başta 60 yılık müttefikimiz ABD olmak üzere NATO ittifakındaki müttefiklerimiz Türkiye'nin, halkımızın güvenlik kaygılarını dikkate almalıdır. Türkiye'nin özellikle de Suriye'deki iç savaştan kaynaklanan terör ve diğer tehditlere karşı güvenliğini sağlamasına müttefikleri mutlaka katkı sağlamalıdır"

ABD ile Türkiye'nin karşı karşıya gelmesinin önlenmesi gerektiğini belirten Çakırözer, "ABD'nin, diğer müttefiklerimizin ve NATO ittifakının Türkiye'nin güvenlik kaygılarına kayıtsız kalması, hem müttefikimiz ABD'ye hem de asli unsuru olduğumuz NATO ittifakına Türk halkının tepkisine neden olmaktadır. NATO'nun iki önemli müttefikinin karşı karşıya gelmesi, çatışması mutlaka önlenmelidir. Bunu sağlamak hem iki ülkenin hem de NATO'nun çıkarınadır" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime