Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Süleyman Soylu dün konutundan ayrıldı,  otelde kaldı, makam odasını topladı ve korumalarını azalttı!
Talat Atilla
YAZARLAR
3 Haziran 2023 Cumartesi

Süleyman Soylu dün konutundan ayrıldı, otelde kaldı, makam odasını topladı ve korumalarını azalttı!

Yeni Kabine ile ilgili en çok merak edilen, Cumhurbaskanı Tayyip Erdoğan'dan sonra arzın merkezindeki isim Süleyman Soylu şüphesiz...

Çünkü Süleyman Soylu sadece 600 vekilden biri değil. Süleyman Soylu sadece olası makamlara aday bir AK Partili siyasetçi değil.

Soylu herhangi bir siyasetçiyi tarif edebilecek bu ve benzeri nitelemelerden daha fazlası.

Çünkü Süleyman Soylu denince bu ülkenin en zor dönemlerinden birinde en uzun süre İçişleri Bakanı olarak görev yapmış ve görev süresi boyunca “yapılamaz” denen şeyleri başarmış bir figür karşımıza geliyor.

Çünkü; on binlerce insanımızın hayatına, milyarlarca dolar ekonomik kayba, koskoca bir ülkenin enerjisine, geleceğine ket vurmuş, adeta geçmişini, bu gününü, geleceğini ipotek altına almış, bu ülkenin 40 yılına mal olmuş PKK terörünü bitiren adamdan bahsediyoruz.  

Çünkü; coğrafyası nedeniyle küresel uyuşturucu trafiğinin geçiş güzergahı olan bir ülkede sokak satıcısından baronuna, kullanıcısına kadar uyuşturucuya bulaşan herkesle amansız bir savaş başlatarak o savaşı kazanıp uyuşturucunun rotasını değiştiren bir adamdan bahsediyoruz. Çünkü; sokak çetelerinden evden hırsızlık olaylarına asayişin her bir başlığında Türkiye’yi emin belde yapmış bir adamdan bahsediyoruz. Çünkü; dünyada eşi görülmemiş bir göç baskısına maruz kalmamıza, benzeri olmayan bir göçmen nüfusu barındırmamıza rağmen bu devasa dalgayı tüm dünyaya parmak ısırtacak bir titizlikle yönetip bu devasa dalganın ülkenin kamu otoritesini de toplumsal huzurunu da yutmasına izin vermeyen bir adamdan bahsediyoruz.

Çünkü; orman yangınlarından sel baskınlarına heyelanlardan depremlere Türkiye’nin tarihinin en ağır afetsellik dönemlerinin yaşandığı bir dönemde her yere yetişip kimseyi mağdur etmeyerek “Nerede bu devlet?” sorusunu tedavülden kaldıran bir adamdan bahsediyoruz.

İçişleri Bakanı olarak görev alanındaki tüm bu her biri hayati önemdeki işe koşarken arenaya atılıp etlerinin lime lime doğranmasını bekleyenlere, düşmanlarının ya da suret-i haktan gözüküp kuyusunu kazan sözde dostlarının her türlü hançerleme girişimlerine inat ayakta dimdik duruşuyla daha da büyüyen bir adamdan bahsediyoruz.

Yukarıda sadece birkaç başlıkta anlattığım, çok daha fazlası olan işlerin ve Erdoğan’ın her şeye rağmen kazanmasının ana nüvelerinden biri olan, Fatih Altaylı gibi kendisinden haz etmeyen hasımlarının bile dün
"Ak Parti bugün hala iktidarda ise bunda Süleyman Soylu’nun payının büyük olduğunu kimse inkar edemez. " diye tanımladığı siyasetçiden söz ediyorum.

Zaman zaman üslup sorunu olsa da, başarı çıtasını zıplamakla aşılmayacak kadar yukarıya koyan bir siyasetçiye bu kadar uzun girizgah yapmamın nedeni, İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun bugün Bakanlığa veda edecek olması.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte aldıkları ortak kararla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlığı bugün sona eriyor.

Bu kadar net yazmamın birden fazla somut nedeni var.
Süleyman Soylu uzun süredir sadece yakın çevresine değil, televizyonlarda da dinlenmek istediğini açık açık dile getiriyordu.

Son örneği 28 Mayıs seçiminden hemen önce Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un programında "Sorumluluklarımı artık başka bir arkadaşa bırakmak istiyorum" şeklinde dile getirmişti.

Soylu, dün Ankara Çankaya'da bulunan İçişleri Bakanlığı konutundan ayrıldı ve geceyi ailesiyle birlikte Ankara'da bir otelde geçirdi.

Dün Soylu'nun görevden ayrılacağının başka bir kanıtı da İçişleri Bakanlığı'ndaki mesai arkadaşlarına "Eşyalarınızı toplayın!" talimatı vermesi oldu.

Ve kendi makam odasını topladı.
Tüm bu gelişmeleri "acaba bir ihtiyat hazırlığı mı?" diye düşünürken, üst düzey bir polis müdürü aradı.

+ Bakan Bey görevini bırakıyor.
- Konuşuluyor ama kesin mi?
+Evet, kesin.

- Kesinliğin belgesi var mı?
+Var. Korumalarının çoğunu görev yerlerine göndererek azalttı. Hatta, mevcut koruma sayısını, bir çok eski bakandan daha az hale getirdi.

Soylu'nun görevinden ayrılmasıyle birlikte, "MHP kontenjanı" yakıştırması da böylece tarih olacak!
Güle güle git!
Güle güle gel Soylu!

TALAT ATİLLA'YI TWITTER'DA TAKİP ET!
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sükuti
 5 Haziran 2023 Pazartesi 09:50
Yolu ve bahtı açık olsun. Görevini layıkıyla yaptı. Çok yoruldu. Allah razı olsun. Yeni hayatında başarılar dilerim. Selamlar.Sükuti
 Adını yazdım dağlara taşlara
 3 Haziran 2023 Cumartesi 18:03
Allah için yiğidi öldür hakkını yeme. İstibdatla yönetti ülkeyi:( Terör örgütü TR içinden ordu sayesindede K.ıraktan bir hizaya getirildi (keşke bitseydi). Suriye meselesi önemli bundan gayri. Kim ki temizler Suriye nin kuzeyini, güvenliği sağlar komşuda ve sınırımızda; Yazılır tarihe onunda adı mutlaka:).
 Temurhan
 3 Haziran 2023 Cumartesi 13:33
PKK nın bitirilmesinde asıl çarpan etkisi yapan SİHA lardır. Yoksa güvenlik güçleri her zaman üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Uyuşturucu kocaman bir soru işareti, kullanmak isteyip de bulamayan var mı?
 Misafir
 3 Haziran 2023 Cumartesi 11:26
Güzel bir veda yazısı ancak fazla olmamış mı?
 Canan
 3 Haziran 2023 Cumartesi 11:00
Süleyman soylu halkın bakanıydı süleyman soylu olmadan iç işleri nasıl yürür nasıl olur bilemedim halk onu arasında görmeyi seviyordu nerde bir olay varsa halkın arasındaydı güle güle soylu inşallah daha güzel makamlar senin olur tekrar aramızda olursun
 Misafir
 3 Haziran 2023 Cumartesi 10:43
Yok, umarız gider ve bir daha da yüzünü görmeyiz. Süleyman, sizin anlattığınız Süleyman değil, eski dostu Sedat Peker'in anlattığı Sülodur, hiç boşuna yorulmayın
 Metin
 3 Haziran 2023 Cumartesi 09:55
Bukadar faydalı,değerli bir bakanın görevine devam etmesi daha doğru olmaz mıydı. Dp.genel başkanı olduğu dönende söylediği ifadeler unutuldu gitti,gerçi başkaları da var hakkında değişik sözcükler kullanılıp bugün beraber olunanlar.
 Bedri
 3 Haziran 2023 Cumartesi 08:20
Allah cc ondan râzı olsun, Anadolu''nun fedakar, çalışkan,yiğit evladı.
 İhsan Torun
 3 Haziran 2023 Cumartesi 04:49
Allah ondan razı olsun. İçerde devletin makamlarını babalarına verilmiş ikta zannedenlerden ve devletin malı deniz yemeyen domuz bilenlerden, dışarda ABD nin çocuklarından çok çekti. Allah onu adil yöneticiler sınıfına dahil etsin. Biz şahidiz.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime