Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan'dan iki büyük sürpriz! Celal Adan; Çarpılacağız! Özer Çiller‘i TABUTLA gömdüler!
Talat Atilla
YAZARLAR
6 Haziran 2024 Perşembe

Erdoğan'dan iki büyük sürpriz! Celal Adan; Çarpılacağız! Özer Çiller‘i TABUTLA gömdüler!

Eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'in vefatı, iktidarın olduğu kadar eski-yeni merkez siyasi aktörlerin de son fotoğrafını çekmemizi sağlamış oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze namazının kılındığı Levent‘teki Camiye ve daha sonra Kilyos’taki mezarlığa ve mezarlıktan Yeniköy'deki yalıya, Tansu hanımın içinde olduğu araçta sadece eski İçişleri Bakanı ve bugünün İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu vardı.

Süleyman Beyin Çiller döneminin İstanbul İl Başkanı, daha sonra da DP Genel Başkanı olduğunu hatırlatayım.

Mezarlıkta da 3 siyasi vardı.
Celal Adan, Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu... Mezarlıkta Süleyman Soylu ile Mehmet Ağar'ın yan yana gelmemeye çalıştığı dikkati çekti.
Celal Adan ve Mehmet Ağar yan yana okunan duayı dinlediler.

Cenazede Tansu Hanımın oğlu Berk Çiller ile Merkez Sağ Parti partinin yetkilileri tanışmak için sıraya girdiler.

Tansu Hanım, Levent'teki cenaze namazına katılan Demokrat Parti Genel  Başkanı Gültekin Uysal‘a mesafeli durdu.

Uysal ise mezarlıktaki törene katılmadı.

Özer Çiller’in güçlü olduğu dönemde Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapan eski bakan ve milletvekillerinin katılımı çok düşüktü. Cenaze namazına Cihan Paçacı, Meral Akşener, Ufuk Söylemez, Faris Özdemir, Salih Çelen gibi siyasiler katıldı. Eski vekil Hüseyin Kocabıyık ile Süleyman Soylu‘nun arasındaki soğuk rüzgârlar Kilyos mezarlığında da devam etti.

Ömer Bilgin’in Tansu Hanımın yalısında toplanan topluluğa sure okuyup dua etmesi, yine mezarlıkta defin işlemlerine müdahale etmesi ve yalının önünde iki tane lokma aracı kurup lokma dağıtması dikkatlerden kaçmadı.
Sadece lokma değil. Kasa kasa pidelerin kokusu İstanbul'un en lüks yalısından Yeniköy sokaklarına dağıldı.

CELAL ADAN: ÇARPILACAĞIZ!

Çiller'in yalısında ilginç anlar yaşandı.
Ömer Bilgin, Tansu Çiller'in de olduğu ortamda Özer Çiller’in ruhuna tebareke suresini okuduktan sonra ellerini açarak, "Ya rabbi ülkemize büyük hizmetler yapan Başbakanımız Tansu Çiller'in eşine rahmet diliyoruz. Tansu Çiller Başbakanımıza yine Türkiye'yi yönetme şansı ver ya rabbi!" diye dua edince, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın yanındaki kişiye "Tövbe tövbe... Çarpılacağız!" dediği duyuldu.
Çiller'in Yeniköy'deki yalısının önüne büyükçe "Merkez Sağ Parti Özer Çiller‘e başsağlığı diler..' yazılı pankart açıldı!


Çiller, pankartın varlığını öğrenince, "Derhal o pankartı indirin!" talimatı verdi. Çiller'in korumalarının müdahalesiyle pankart kaldırıldı. Sadece lokma araçlarının önündeki Merkez Sağ Parti tarafından 'Özer Çiller’in ruhuna lokma' diyerek yazılan afişlere izin verildi.  

Yalının bahçesine gelen merkez sağ partili 40 kişi gün boyu beklediler.

İMAM; TABUTLA GÖMÜLMEK ÖZER BEYİN VASİYETİYDİ!

Cenazenin en ilginç bölümü, Özer Çiller'in defin işleminin tabutla gerçekleştirilmesi oldu.
İslam dininde mecburi haller dışında tabutla gömülmek caiz olmadığı için imam "Tabi haliyle merak ediyorsunuz neden böyle gömülüyor diye. Tabutla gömülmek Özer Beyin vasiyetiydi." diyerek açıklama yapmak durumunda kaldı.

(*Bir hastalığın bulaşma riski ve vücut bütünlüğünün bozulma ihtimali hariç, İslam alimlerine göre tabutla gömülmek mekruh. Yani, harama yakın günah.)

ERDOĞAN'DAN İKİ SÜRPRİZ!

Milattan önce 500'lü yıllarda yaşamış ünlü çinli komutan- filozof Sun Tzu'nun "Savaşanlar hep cepheden kapışır ama sürpriz manevralar zaferi tayin eder." sözlerindeki gibi.
Sürpriz yapmayı seven Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bayram ve bayram sonrasında iki sürpriz gelişmeye imza atacağı öne sürülüyor.
Ankara kulislerinden aldığım bilgilere göre Erdoğan'ın bayramda kabine değişimine gideceği ve 4-5 civarında Bakanı görevden alacağı konuşuluyor.
Erdoğan'ın bayramdan sonra yapacağı ikinci sürpriz de İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a randevu vereceği yönünde.
Az kaldı. Bayram ve sonrası hareketli geçecek gibi görünüyor.

İMAMOĞLU, GENEL BAŞKANINI ÇİZDİ Mİ?

Ekrem İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi. İmamoğlu yönetimi oluştururken 14 CHP’li Büyükşehir Belediyesi içerisinden üç belediye başkanını yönetime aldı.
Ege’yi sadece Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İzmir Selçuk Belediye başkanı Filiz Şengel‘i alarak iki kadınla temsil etmeyi tercih etti. Adaylık sürecinde ise bizzat Özgür Özel tarafından belirlenen Manisa, İzmir, Muğla, Tekirdağ, Denizli,Antalya belediyelerini encümen üyeliğine almadı!

Diğer taraftan ise İyi Parti’nin tek il başkanı olan Nevşehir belediye başkanı Rasim Arı’yı encümene alırken yine yeniden Refah Partisi’nin tek Büyükşehir belediye başkanı olan Urfa Belediye başkanı Kasım Gürpınar‘a yer verdi . Dem Partisi’ni temsilen ise sembol olmuş olan Diyarbakır ve Mardin belediye başkanlarına encümende yer verdi. Rakibi Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye ve Trabzon’dan hiçbir belediye başkanını yönetime almadı. Bu şekli ile Türkiye Belediye Birliği encümeni oluşumu, İmamoğlu‘nun ileride cumhurbaşkanı adaylığı için Türkiye’yi rahatça gezebileceği ve kendisine yakın olan belediye başkanlarıyla koordineli olacağının işaretleri olarak değerlendirmek mümkün.

Yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın Tarihi Belediyeler Birliği Başkanı olacağından dolayı yerine en güvendiği adam Keçiören Belediye Başkanını encümen alarak Mansur Yavaş‘la aramda herhangi bir problem yok mesajını verdi.

VELHASIL: İnsan, aciz varlıkları acımasızca yok ettiği sürece sağlık veya barış yüzü görmeyecektir. Çünkü insanlar hayvanları katlettiği sürece birbirlerini de öldürecektir. - PİSAGOR


TALAT ATİLLA'YI TWITTER'DA TAKİP ET!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime