Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bahçeli'ye yakın Ülkücü Başkana Ateş cinayetini sordum: Bahçeli kriptodan şüpheleniyor!
Talat Atilla
YAZARLAR
19 Haziran 2024 Çarşamba

Bahçeli'ye yakın Ülkücü Başkana Ateş cinayetini sordum: Bahçeli kriptodan şüpheleniyor!

Alper Hasta...
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Vekili.
Halen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yakınlığı ile bilinen bir ülkücü.
15 Temmuz günü ülkücüleri, darbecilerle mücadele için sahaya süren...
Darbe teşebbüsü gecesi kimlerin, nerede konumlanacağını organize eden, aksiyonel, ülkücü camianın yakından tanıdığı kritik isimlerden...

İki kez Kıbrıs Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı da yapan Alper Hasta'yı röportaja ikna etmek kolay olmadı.
Ateş cinayetiyle ilgili Bahçeli'ye yakın  üst düzey bir eski Ülkü Ocakları yöneticisi ilk kez röportaj verdi.

Yakından tanıdığı, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin perde arkasını sordum.

Bilinmeyen, satır aralarında kaybolan bir çok konunun gün yüzüne çıktığı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim.
Kamuoyu, Bahçeli'nin suskunluğunun nedenini, Ateş ailesine neden başsağlığı dilemediğini ilk kez bu röportajla öğrenecek...
Buyurun.
Başlıyoruz...

+ Mevkidaş da sayılırsınız. İkiniz de ülkücüsünüz. Sinan Ateş ile tanışıklığınız var mı? Varsa, boyutu neydi?

- Sinan Ateş ile 2003 yılında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcılığı yaptığım dönemde tanıştım. Sinan Ateş'in Ülkü Ocakları genel başkanlığı yaptığı döneme kadar da bir fiil görüştüm. Ancak o dönemden sonra ilginç bir şekilde diyaloğumuz kesildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde danışmanlık yaptığı dönemde de samimi bir dostluğumuz olmuştur. Ölümüne gerçekten üzüldüm. İki dost olarak konuştuğumuz bir insandı. Ben Ülkü Ocakları genel başkan yardımcılığı yaptığım dönemde kendisi teşkilattaydı.

+ Amiriydiniz yani.

- Ülkü Ocakları'nda yönetici abisiydim desek daha doğru olur.

+ Haklısınız... Biraz Behzat Ç. karesi gibi anlamsız bir yanıt açma sorusuydu benim ki...  Peki, algı ya da gerçek. Yargı aşamasında olduğu için hüküm kelimesi kuramayız ama baskın bir kamuoyu, Ateş cinayetine dair MHP'nin kurumsal yapısını da içine alan suçlamalar da bulunuyor. Nedir bu Sinan Ateş cinayetindeki gizem? Kim, kimler, niçin vurdurdu Sinan Ateş'i?

- Sinan Ateş cinayeti mahkeme karar verene kadar adli bir vakadır. Ülkü Ocaklarının tüm kademelerinde görev yapan bir nefer olarak TV'leri hayretler içerisinde takip ediyor ve yalan yanlış konuşmalarla konunun nereden nereye geldiğini gördüğümde Ülkü Ocaklarına operasyon yapıldığını üzülerek takip ediyorum.

+ Kim- kimler MHP'ye operasyon yapıyor sorumu tekrarlamak istiyorum.

- Özellikle ABD merkezli Ülkü Ocakları’na yönelik karalama ve itibarsızlaştırma çalışmalarını hepimiz biliyoruz. Ülkü Ocakları Türkiye’nin son kalesi Türk milletinin refleksidir.

SİNAN ATEŞ'İ SEVERDİM... AİLESİNİN HAKLARINI ARAMALARI NORMAL

+ Sinan Ateş cinayetinin ucu nereye kadar uzanır, bilemiyoruz ama... Sorumlular gerçekten cezasını çekecekler mi? Bu sis bulutu dağılacak mı gerçekten?

-Tabii ki Sinan Ateş konusu mahkemelerde enine boyuna araştırılarak ucu nereye gidecekse gitsin ortaya çıkacaktır. Sorumlular mutlak surette cezalarını çekeceklerdir.
Gerek ülkü  ocaklarını, gerekse de Milliyetçi Harekat Partisi Genel Başkanını yakından tanıyan birisi olarak şunu belirtmek isterim ki...
MHP Genel başkanı kimsenin ölüm emrini hele hele de Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapmış birinin ölüm emrini asla vermez. Sinan’ın ailesi ve eşi tabii ki haklarını arayacaklar, tabii ki suçluların adalet önünde gerekli cezalar almaları için çalışacaklardır ama gördüğümüz ve bildiğimiz, yıllarca Ülkü Ocakları'nın üstünde hesap yapanlar tüm güçleri ile topyekün saldırılarına devam etmektedirler.

+ Siz Sinan Ateş'i nasıl bilirdiniz?

- Sinan, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış. Tabi ki sevdiğim bir insandı.

+ Doğru- yanlış bir de kamuoyu algısı var ve bu algı MHP'nin üzerine gitmeye devam ediyor.

-Mevcut durumun kendilerine göre bir avantaj olduğunu düşünen kesimler, mahkeme kararını beklemeden hüküm veriyorlar.

+ MHP'ye sempati ile bakan unsurlarda da en azından cinayet sonrasında bir başsağlığı dilenseydi, MHP'ye bu kadar hücum edilmezdi diyen kesim de var ama...

GENEL BAŞKANIMIZ SİNAN ATEŞ İÇİN  BAŞSAĞLIĞI DİLEYECEKTİ AMA...

- Allah gani gani rahmet eylesin. Çocukları olan bir Ülkü Ocakları Genel Başkanı öldürülmüştür. Bu konunun muhatapları ne MHP ne Ülkü Ocakları'nın kurumsal kimliğidir. Hangi televizyonu açsak kurumsal kimliğe kin, nefret ve karalama kampanyası yapılıyor. Acılı insanların üzerinden parti ve ocağı hedef alıyorlar.

+ Anlıyorum ama Sinan Ateş'e neden başsağlığı dilenmedi sorusuna doğrusu sizden net bir yanıt alamadım.

- Sayın Genel Başkanımız kesinlikle baş sağlığı dileyecekti ama olağanüstü saldırıları görünce farklı bir durum hissetti. Yıllarca ülkücüleri çatışmadan uzaklastıran Sayın Devlet Bahçeli normal şartlarda bir başsağlığı dilemez mi?

+ Evet, tam da bu yüzden şaşırtıcı oldu. Neden taziye dilenmedi?

BİZ AİLEYİZ. REİSİMİZ DE DEVLET BAHÇELİ'DİR...

-  Bir olağanüstü durum sezdi. Taziye verme olayını da muhtemelen ilk günden bu yana Ülkü Ocakları ve MHP’ye yapılan saldırılara bağlıyorum. Biz bir aileyiz ailemizin lideri, reisi Devlet Bahçeli'dir. Bir evladının ölümüne asla kayıtsız kalmaz. Süreç bunu gösterecektir.

+ Devlet Bey bu işi nasıl çözecek?

- Bu olayı enine boyuna titizlikle inceleyip  ortaya koyacak ve özellikle televizyonda konuşan insanların bütün foyalarını ortaya dökecektir kimin neye hizmet ettiğini de hep beraber Devlet Bahçeli’nin ağzından  televizyonlarda dinleyeceğimizi düşünüyorum. 

+ Konuşmalarınızdan sanki Devlet Bey bu işi çözmüş gibi bir izlenim edindim. Yanılıyor muyum?

- Az sabır lütfen. Her şeyi genel başkanımız ortaya çıkaracak.

+ Kutunun dışına çıkarak yorum- analiz yapanlar da var. Diyorlar ki; Sinan Ateş cinayetiyle ilgili tutuklu olanlar ülkücü değil mi? Bir de geçmişte Erhan Tuncel'i BBP amblemli tek kare fotoğraflayarak

Ogün Samast cinayetini BBP'e mal etmeye çalışan unsurlar olmuştu. Ve Muhsin Yazıcıoğlu bunun tuzak olduğunu söylemişti. Acaba MHP'nin içine sızmış, iliştirilmiş kripto unsurlar bu cinayeti işlemiş ve MHP'yi kurumsal olarak fail gösterme planları yapmış olabilir mi?
Velev ki böyle. Bu kripto unsurları MHP kendi bünyesinde ayıklaması gerekmez mi?

- Cinayetin işlenme tarzı ve sonrasındaki süreçlerin farklı noktalardan yönetilmek istenmesi çok dikkat çekici. Israrla MHP ve ocaklar kurumsal hedef yapılıyor. Biraz sabır lütfen.

+ Peki, MHP'ye kimler operasyon yapıyor?

- MHP ve ocakların duruşundan rahatsız olan başta FETÖ unsurları olmak üzere bir çok faktör devrede.
Camiamızı bilenler Ülkü Ocakları'nın genel başkan hariç muhatabı olmadığını bilirler. Bunu aşındıranlar varsa, bu davaya ihanet etmiş demektir.

+ Var mı peki?

- Mahkemeyi bekliyoruz.  Ve elbette son hükmü genel başkanımız verecek.

+ Anlıyorum ama ortada bir cinayet var. Ateş cinayeti önce- sonrasında MHP ve Ülkü Ocaklarının hiç mi hatası olmadı?

MHP'DE TEAMÜLLERİ BOZAN ÜST DÜZEY YETKİLİLER OLABİLİR... ŞAYET VARSA, LİDERİMİZ GEREĞİNİ YAPAR!

- Bir insanın hayatını kaybetmesi zaten büyük hatadır. Genel başkanımız Devlet Bahçeli'yi iyi tanıyan bir insan olarak, bir cana kast etme emrini vermesi, böyle bir şeye göz yumması asla söz konusu olamaz.

+ Buna katılıyorum. Devlet Beyin bir cana kıyılmasına müsade etmeyeceğini ben de  kabul ediyorum. Türk siyasetindeki özgül ağırlığını da kabul ediyorum ama bir şekilde cinayet işlendi. Bundan sonra ne olacak? Nasıl aydınlanacak bu konu?

- Liderimiz "bu işin sonu nereye giderse gitsin aydınlansın. Bu işe kim girmişse, teskilat teamüllerini, kaideleri bozan varsa cezasını çeksin" söz ve yaklaşımında. Bu duruşu çok iyi anlaşılmalı!

+ Bu duruşu nasıl anlayalım? MHP'de teşkilat teamüllerini bozan üst düzey yetkililer olabilir mi?

BAHÇELİ, MHP'YE KRİPTO YAPININ SIZMIŞ OLABİLECEĞİNDEN ŞÜPHELENİYOR!

- Olabilir. Gereği de yapılır. Varsa, hepsi çıksın diyor. Sinan Ateş de Devlet Bahçeli'nin evladıdır. Yargılamada statüsü ne olursa olsun, şayet suçlu çıkarsa asla gözünün yaşına bakmaz genel başkanımız.

+ Devlet Beyin suskunluğunun nedeni, mahkemeyi mi beklemek?

- Evet, tam olarak bu... Suskunluğunun anlamı mahkemenin sonucunu beklemek. İsimleri, görevleri ne olursa olsun gerekeni zaten yapar ve o kişi ya da kişileri bitirir. Ailenin reisi genel başkanımızdır.

+ Şayet MHP'nin içine sızmış kripto bir yapı varsa,  MHP bunları bulup kendilerine yönelik saldırıların önüne bir an önce geçemez mi?

DEVLET BAHÇELİ BİR KİŞİYE SAATİ BİLE SORUYORSA NEDENİ VARDIR!

- Genel başkanımızın suskunluğunun sebebi işte bu şüphedir.

+ Kripto unsurlar olabilir şüphesi yani.

- Evet, en yetkili ağız Sayın Bahçeli'dir.  Devlet Bahçeli bir kişiye saati bile soruyorsa bunun bir nedeni vardır.

+ Devlet Bey "saat kaç" diye soruyorsa, sadece zamanı öğrenmek için sormaz diyorsunuz.

- Evet. Bilenler bilir ki bilge bir liderdir. Bekleyelim biraz lütfen.

+ MHP'ye yönelik bazen sınırı da aşan söz ve yazıların olduğu doğru ama siyasetçi ve gazetecilere yönelik başka bir dil kullanılsa, MHP için daha iyi olmaz mı?

- Bize yönelik simetrik ve asimetrik çok yönlü saldırılar var. Bu boyutuyla da bakın lütfen.

+ Nereye gidecek bu işin sonu?

- Suçlular cezasını alır. MHP ve ocaklara iftira edenler ömür boyu mahçubiyetle yaşarlar. Ve kimlerin organize ettiği inşallah ortaya çıkacak. Küresel bir yapılanmanın ve hesabın olduğunu düşünüyorum. AK Parti ve MHP’nin birlikteliğinden rahatsız olanların, FETÖ‘nün artıklarının büyük bir hesap içerisinde olduklarını görüyorum. İleriki süreçte insanlar Ülkü Ocakları'na yapılan bu operasyonun Türkiye üzerinde ki etkilerini, küresel güçlerin neyi hedeflediğini hep birlikte daha iyi göreceğiz.

BAHÇELİ, STATÜSÜNE BAKMADAN SİNAN ATEŞ CİNAYETİNE UCUNDAN KIYISINDAN KİM BULAŞMIŞSA KİMSEYE ACIMAZ, GEREĞİNİ YAPAR

+ Olcay Kılavuz'un açıklamalarında Sinan Ateş cinayetine kim karışmışsa onlara yönelik ağır sözler var. Kime, ne demek istedi Kılavuz?

- Yakinen tanıdığım çok sevdigim bir insandır. Olaydaki masumiyetini anlatmaya çalışırken farkında olmadan olayların içinde kalan bir insandır.
Bu konu dahil hiçbir karışık konunun içerisinde olduğunu düşünmüyorum. O kadar çok konuşuldu, o kadar çok yazıldı ki. Kendisini ifade etmeye çalışırken bütün olayların merkezinde kaldı. Onun adına üzülüyorum.


+ MHP'nin Bahçeli liderliğinde "Ateş cinayetini kurumsal kimli?imize bulaştıramazsınız " şeklinde güçlü bir iradesi olduğu görülüyor ama diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ateş'in eşini külliyede Adalet Bakanı eşliğinde ağırlaması var. Bu iş biraz siyasi satranca dönmedi mi?

- MHP genel başkanı bir durum netleşmeden asla konuşmaz. Bildiği bir şey mutlaka vardır. Cumhurbaşkanı acılı aileyi elbette kabul edecek. Sonu nereye giderse gitsin MHP gerçeğin ortaya çıkmasını istiyor. Burada bir satranç görmüyorum.  İktidar ve MHP nin gerçeği arama süreci olarak görüyorum.

+ Sinan Ateş cinayeti hem kamuoyu, hem de MHP'yi rahatlatacak boyutta gerçekten aydınlığa çıkacak mı?

- Sinan'ı Allah gani gani rahmet eylesin yapılan olayı tasvip etmek ya da akıldan başka bir şey geçirmek onun kemiklerini sızlatır. Bu olayı MHP Ülkü Ocakları kinine dönüştürmek, bu uğurda her fırsatta kurumsal kimliklere saldırmak beni çok rahatsız etmektedir. Götürmek istedikleri noktayı görünce endişelendirmektedir.
Devlet Bahçeli asla boş konuşmayan, olayları bütün yönleriyle araştıran ve sonunda son noktayı koyan insandır. Suskunluğunu süreci yakından takip etmesine bağlıyorum. En sonunda çıkar mutlaka gerekeni yapar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

+ Nasıl gerekeni yapar?

- Ucundan kıyısından Sinan Ateş olayına karışan kim var, kim yok, statüsüne bakmadan kimseye acımaz. Gerekeni yapar...
 
+ Teşekkür ederim.
- Ben teşekkür ederim.

SÖZLERİM : Zamanı öldürmek diyorlar. İnsan dostunu öldürür mü hiç? - T.A.


TALAT ATİLLA'YI TWITTER'DA TAKİP ET!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 memduh evsen
 29 Haziran 2024 Cumartesi 20:56
Vay anasini,Aziz Nesin''in hikayesi gibi olduk.1983 Bolu Egitimde okurken ve afedersiniz sahte tasaklilarin cok oldugu yillarda ve secimlerden once nefes almanin dahi izne bagli oldugu zamanlarda yedigim dipciklerini sorguluyor ve bunlara hakkimi helal etmiyorum.Ve en buyuk utanclarim oldu ki utancimdan ulkeyi terk ettim mumkun olsa ay degil jupitere yerlesecegim
 Ağzına sağlık sayın başkanın
 22 Haziran 2024 Cumartesi 01:39
Davanın sonucunda suçlular cezasını çekecek
 Misafir
 21 Haziran 2024 Cuma 17:07
Tek doğru, İç ve dış odakların, Türk ve ülkücü düşmanlarının işin başında olduğudur. Ancak MHP ve Ülkü Ocakları bu krizi yönetemedi ve hala yönetim zafiyeti sürüyor. Uzadıkça kriz derinleşiyor. Kısa zamanda çözülmeli. Zihinler daha fazla bulanmadan çözülmeli.
 Alp er tunga
 19 Haziran 2024 Çarşamba 09:28
öldü mü? sorusu sormuş sayın yazar. 15Temmuz da sayın cb fetö müsibetini durdurdu (öldü bitti demiyom bak). Daha öncede sağ cenah destekli bakış açısıyla tıpkı süpermenin süper alevli bakışlarıyla etnisite zihniyetinin beslendiği dağdakilere güzel bir ders vermişti. Eee… kim kaldı geriye? Kesin Özgür efendi nin başının altından çıkmıştır:)) neticede Özgür bey ılıman mılıman ayaklarına neler yapmadı ki? Yanii.. bu iş çapanğlu bolu beyi nin üstüne kalacak gibi.. O da öldü fii tarihinde; no’lacak şimdi?
 Misafir
 19 Haziran 2024 Çarşamba 09:25
CUMHUR İTTİFAKINDAN SARI ÖKÜZ Ü İSTİYORLAR ... VERİRSE AK PARTİ DE BİTER .. ANLAYAN ANLAR
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime