Turktime

Zafer Bayramı için Erciyes'e tırmandılar

Kayseri’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl da Erciyes Dağı’nın zirvesinde kutlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Zafer Bayramı için Erciyes'e tırmandılar
Haberler / Kültür
30 Ağustos 2026 Pazar 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği ve K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Tırmanışı’na Türkiye’nin çeşitli illerinden 105 dağcı katıldı.

Tırmanış öncesinde Erciyes’in Çobanini bölgesinde kamp kuran dağcılar, hazırlıklarını tamamladıktan sonra zirve yolculuğuna başladı.

Farklı yaş ve deneyim gruplarından dağcıların katıldığı etkinlikte hedef, 3 bin 917 metre rakımlı Erciyes’in zirvesine ulaşmak oldu.

ZİRVEDE ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Yaklaşık 6 saat süren tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, burada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlamına uygun bir anma gerçekleştirdi.

Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu dağcılar, şehitler için saygı duruşunda bulundu. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Zirvede Türk bayrağının açılmasıyla ortaya çıkan görüntü, etkinliğin en anlamlı anlarından biri oldu.

“25 YILDIR ZİRVEDE KUTLUYORUZ”

Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Erciyes’in zirvesine düzenlenen tırmanışın 25 yıldır sürdüğünü belirtti.

Etkinliğin artık geleneksel hale geldiğini ifade eden Yılmaz, bu yıl da Türkiye’nin birçok ilinden 105 dağcının tırmanışa katıldığını söyledi.

Yılmaz, “Ben 30 yıldır aralıksız Erciyes'in zirvesine tırmanıyorum. Birçok kulüp de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tırmanış yapıyor. Bu etkinlik artık geleneksel hale geldi. Erciyes'in zirvesine ulaştığımızda diğer dağcılarla beraber şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'mızı okuduk. Daha sonra Türk bayrağı açarak bu anı ölümsüzleştirdik” dedi.

ZAFER TIRMANIŞLARI AĞRI DAĞI’YLA BAŞLADI

Etkinliğin yalnızca Erciyes’le sınırlı kalmadığını belirten Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında gerçekleştirilen tırmanışların ilk ayağının 25 Ağustos’ta Ağrı Dağı’nda yapıldığını aktardı.

Dağcılık camiası açısından geleneksel hale gelen etkinliklerle milli bayramların zirvelerde kutlanmaya devam edeceğini belirten Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gelecek yıllarda da Erciyes’in zirvesinde karşılamayı sürdüreceklerini kaydetti.

Dağcıların zirvede açtığı Türk bayrağı ve okuduğu İstiklal Marşı, hem tırmanışın hem de Zafer Bayramı kutlamalarının simge görüntülerinden biri oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime