Turktime

Mahmur'dan Kandil'e çekildiler! Irak'ta PKK tasfiyesinde kritik adım

Irak'ta PKK'nın tasfiyesine yönelik süreçte kritik gelişmeler yaşandı. Mahmur Mülteci Kampı'nda barınan 1200 PKK'lı bölgeden ayrılırken, Karaçok Dağı çevresindeki barınma alanları ve kontrol noktaları da boşaltıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Mahmur'dan Kandil'e çekildiler! Irak'ta PKK tasfiyesinde kritik adım
Haberler / Siyaset
5 Kasım 2026 Perşembe 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Terör örgütü PKK’nın Irak'taki varlığının tasfiyesinde kritik gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Musul'a bağlı Sincar'da 4 bin 300 PKK bağlantılı unsurun Irak güvenlik güçlerine entegre edilmesinin ardından, Musul'a bağlı Mahmur Mülteci Kampı'nda barınan 1200 PKK'lı da bölgeden ayrıldı.

MAHMUR KAMPINDA DİKENLİ TEL VE POLİS KONTROLÜ DÖNEMİ

Irak merkezi hükümeti ile Peşmerge güçlerinin gözetiminde Mahmur Kampı’ndan ayrılan silahlı PKK’lılar Kandil’e çekildi. Tahliyenin ardından kampın kontrolü Peşmerge'ye geçerken, çevresi yüksek dikenli tellerle kapatıldı.

Kampta yaşayan sivillerin tek tek kayıt altına alındığı ve giriş-çıkış noktalarına iki ayrı polis kontrol noktasının kurulduğu bildirildi. Yapılan bu müdahalelerle birlikte kamptaki askeri ve siyasi örgüt faaliyetleri önemli ölçüde son buldu.

KARAÇOK DAĞI VE TÜNELLER PEŞMERGE İLE IRAK ORDUSUNA GEÇTİ

Tahliye süreci Mahmur ile sınırlı kalmadı. Suriye-Irak sınır hattında bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sık sık hava harekatı düzenlediği Karaçok Dağı çevresindeki PKK unsurları da bölgeyi terk etti. İki ülke arasındaki temel lojistik, insan ve silah aktarım güzergahı olan Karaçok Dağı eteklerindeki barınma alanları ile 10 farklı kontrol noktası tamamen boşaltıldı.

Teröristlerin hava harekatlarından korunmak amacıyla inşa ettiği 3 yer altı tüneli de Peşmerge'nin denetimine geçti. Bölgeden çekilen PKK’lıların yerine Irak ordu güçleri ile Peşmerge Komutanlığına bağlı birlikler konuşlandı. Son gelişmelerle birlikte Irak genelinde Kandil çevresi ve Gara Dağı haricinde silahlı PKK unsurunun kalmadığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime