İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Folkart Nâzım Hikmet Sergisi’nin açılış programına katıldı. Etkinlikte AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da yer aldı.
Tugay ile İnan’ın program sırasında birlikte görüntülenmesi, İzmir siyasetinde dikkat çeken gelişmelerden biri oldu.

KILIÇDAROĞLU İLE YAN YANA GELMEDİ
CHP’den istifa ederek bağımsız olarak yoluna devam eden Cemil Tugay’ın bir süredir AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialar siyaset gündeminde yer alıyordu.
Tugay’ın CHP’den ayrılmasının ardından YENİ Parti’ye geçebileceği öne sürülmüş, ancak bu ihtimal daha sonra gerçekleşmemişti. Son dönemde ise Tugay’ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek yeniden CHP saflarına dönebileceği iddiaları gündeme gelmişti.
Ancak Kılıçdaroğlu’nun iki gündür İzmir’de çeşitli programlara katılmasına rağmen Tugay ile herhangi bir etkinlikte bir araya gelmemesi dikkat çekti.

AK PARTİ İDDİALARI YENİDEN GÜNDEMDE
Tugay’ın Kılıçdaroğlu ile görüşmemesinin ardından AK Partili Eyyüp Kadir İnan ile aynı açılışta yer alması, siyasi kulislerde yeni yorumlara neden oldu.
İki ismin etkinlikte yan yana görüntülenmesi ve Tugay’ın Kılıçdaroğlu ile herhangi bir programda buluşmaması, “Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?” sorusunu yeniden gündeme getirdi.
Tugay’ın siyasi geleceğine ilişkin iddialar yeniden hareketlenirken, konuya ilişkin taraflardan şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi.