Turktime

Kadir İnanır’ın üç vasiyetinin açılacağı iddia edildi

ürk sinemasının usta oyuncularından Kadir İnanır’ın 2015 ve 2022 yıllarında noter huzurunda hazırladığı belirtilen üç ayrı vasiyetin 17 Eylül’de Beykoz Adliyesi’nde açılacağı iddia edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Kadir İnanır’ın üç vasiyetinin açılacağı iddia edildi
Haberler / Kültür
16 Eylül 2026 Çarşamba 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Kadir İnanır’ın vefatının ardından mirasına ilişkin gündeme gelen iddialara bir yenisi eklendi. Sanatçının farklı tarihlerde noter huzurunda hazırladığı belirtilen üç ayrı vasiyetin açılacağı öne sürüldü.

İnanır’ın ilk vasiyetini 2015 yılında, diğer iki vasiyetini ise 2022 yılında hazırladığı belirtildi.

Mynet’te yer alan habere göre, kamuoyuna daha önce açıklanmayan belgeler 17 Eylül Perşembe günü saat 10.40’ta Beykoz Adliyesi’nde açılacak.

Vasiyetlerin açılmasıyla birlikte İnanır’ın mal varlığı ile kişisel eşyalarının kimlere bırakılmasına ilişkin tercihleri de ortaya çıkacak.

MAL VARLIĞI VE KİŞİSEL EŞYALARIN PAYLAŞIMI MERAK KONUSU

Vasiyetlerde sanatçının mal varlığı ve kişisel eşyalarına ilişkin nasıl bir paylaşım öngördüğünün yer aldığı belirtildi.

İnanır’ın bankalarda önemli miktarda parası ve çok sayıda gayrimenkulü bulunduğu öne sürülürken, sanatçının saat, yüzük ve tesbih gibi özel koleksiyonlarının kimlere bırakıldığı da merak edilen konular arasında bulunuyor.

Öte yandan İnanır’ın toplam mal varlığının büyüklüğüne ilişkin doğrulanmış bir rakam bulunmadığı belirtildi.

DAHA ÖNCE "VASİYETİ YOKTU" DENİLMİŞTİ

Vasiyetlerin açılacağı iddiası, Kadir İnanır’ın ölümünün ardından yapılan bir açıklamayı da yeniden gündeme getirdi.

Sanatçının yeğeni Levent İnanır, 27 Haziran'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada amcasının yazılı veya sözlü bir vasiyet bırakmadığını söylemişti.

Levent İnanır, o açıklamasında "Özel bir isteği yoktu, vasiyeti yoktu" demişti.

İnanır’ın vefatının ardından mal varlığını uzun yıllar birlikte olduğu hayat arkadaşı Jülide Kural’a ya da çeşitli kurumlara bıraktığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Ancak bu iddiaları doğrulayan herhangi bir belge kamuoyuna açıklanmamıştı.

VASİYETİN İÇERİĞİ MİRAS PAYLAŞIMINI NETLEŞTİRECEK

Kadir İnanır ile Jülide Kural’ın resmi nikahının bulunmaması nedeniyle, Kural’ın mirasta yer alıp almadığına ilişkin durumun vasiyetlerin içeriğinin ortaya çıkmasıyla netleşmesi bekleniyor.

İnanır, bir süredir devam eden sağlık sorunlarının ardından 26 Haziran 2026'da, tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime