Turktime

Erdoğan'dan fon krizi talimatı: 25 yıllık emeğe zarar vermesine izin vermeyeceğiz

AK Parti’nin yerel yönetim reformu çalışmalarında sona gelindi. Beş ana başlık altında yürütülen düzenlemenin kısa sürede TBMM’ye sunulması beklenirken, MKYK toplantısında fon krizi de ele alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan'dan fon krizi talimatı: 25 yıllık emeğe zarar vermesine izin vermeyeceğiz
Haberler / Siyaset
22 Ekim 2026 Perşembe 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen MKYK toplantısında Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından belediyelerde mali disiplinin sağlanması ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi amacıyla yürütülen reform çalışmalarına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, muhalefet belediyelerinde gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddialarının belediye hizmetlerini aksattığı değerlendirmesine yer verildi. Belediyelere yönelik denetim süreçlerinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

YETKİ KARMAŞASI ÇÖZÜLECEK

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile birlikte kırsal alanlarda yaşanan yetki karmaşasının çözümüne ilişkin önerilerin de yer aldığı sunumda, köklü bir yerel yönetimler reformuna ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu anlamda AK Parti’nin hazırladığı yerel yönetimler reform çalışmasında son düzlüğe gelindiği kaydedildi. AK Parti’nin yerel yönetim reformu çalışmalarının beş ana başlık altında yürütüldüğüne dikkat çekildi. Bu başlıklar; “Yerel Yönetimlerde Şeffaflık ve Denetim”, “Yerel Yönetim Modelinin Geliştirilmesi”, “Yerel Yönetimlerin Mali Yapısı”, “Yerel Yönetimlerde Yeni Uygulamalar” ile “İmar ve Planlama” olarak sıralandı. Reform çalışmasının en kısa sürede TBMM’ye sunulmak üzere son hâlinin verileceği öğrenildi.

HİÇBİR ŞEYİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYECEK

MKYK’da fon krizi de detaylı şekilde görüşüldü. Edinilen bilgilere göre sürecin “cerrahi titizlikle” yürütüldüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “25 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kimsenin kişisel ihtiraslarının bu emeğe zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Muhalefetin kışkırtmalarına kapılmadan hareket edeceğiz. Bu süreçte kimin sorumluluğu varsa gereğini yapacağız. Hiçbir şeyin üzeri örtülmeyecek. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ anlayışıyla hareket edilmeyecek. Virüsün vücudu sarmaması ve sorunun büyüyüp zarar vermemesi için gerekli adımları atacağız. Sürecin kangren olmasına ya da kanser olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. (Türkiye Gazetesi)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime