Turktime

Antalya’da botoks alarmı! 16 kişi hastanelik oldu!

Antalya’da son 3 ayda kozmetik amaçlı botoks yaptırdıktan sonra rahatsızlanan 16 kişi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya’da botoks alarmı! 16 kişi hastanelik oldu!
Haberler / Sağlık
12 Ekim 2026 Pazartesi 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Antalya’da botoks yaptırdıktan sonra toksin zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı son 3 ayda arttı. Son 1 haftada nöroloji kliniğine yatırılan 7 hasta adli vaka olarak bildirilirken, botoks işlemlerinin nerede ve kimler tarafından yapıldığı araştırılacak.

16 HASTA SERVİSE YATIRILDI

Son 3 ayda kozmetik amaçlı botoks yaptırdıktan sonra rahatsızlanan çok sayıda kişi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’ne başvurdu. Konuşmakta, yutkunmakta ve nefes almakta zorlanan, kaslarında ciddi güçsüzlük yaşayan 16 kişi tedavi altına alındı.Hastalardan bazıları solunum cihazına bağlanırken, 3'ü yoğun bakımda tedavi gördü. Daha hafif şikayetleri olan hastalar ise ayakta tedavi edildi.

“BOTOKSU DOKTORUN SEKRETERİ YAPTI”

İDDİASIHastanede tedavisi süren F.F., botoks işlemini doktorun değil sekreterinin yaptığını ileri sürdü. F.F., “Yaklaşık 20 gün önce bir doktorun kliniğine gittim, botoks yaptırdım. İşlemden birkaç gün sonra göz kapağım düştü, gözüm kapandı. Daha sonra yutma güçlüğü yaşamaya başladım. Bir doktorun kliniğine gittim ama botoks işlemini sekreteri yaptı. Başkalarına tavsiyem, bu işlemi mutlaka uzmanlara yaptırmaları” dedi.

“HASTALAR AĞIR TABLOLARLA GELDİ”

AÜ Hastanesi’nden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebru Apaydın Doğan, son 3 ayda toksin zehirlenmesiyle gelenlerin sayısının arttığını belirtti. Doğan, “Son 3 ay içinde 16 hastamız olduğunu gördük. 16 hastamızı servise yatırmamız gerekti. Çünkü solunum problemleri, yutma zorlukları, konuşmada zorlanma ve yataktan kalkma, doğrulurken gereken kasları kullanamayacak kadar ağır tablolarla geldiler” dedi.Daha hafif tablodaki hastaları ayaktan takip ettiklerini aktaran Doğan, “Hepsi dermokozmetik uygulamalar sonrası gelişen tablolardı. Ama etken madde farklı olduğunda veya uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında, menşei bilinmeyen ürünler kullanıldığında bu toksin maalesef kana karışıyor. O zaman hastalarda toksin zehirlenmesi meydana geliyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime