Turktime

Zelenski, tüm dünyaya duyurdu! Ukrayna'nın 'özel' hedefini açıkladı

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Zelenski'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Ukrayna lideri Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde konuşlu birliklerin 'özel hedefler' haline geleceğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Zelenski, tüm dünyaya duyurdu! Ukrayna'nın 'özel' hedefini açıkladı
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2022 Pazartesi 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş yeni ve tehlikeli bir boyuta doğru ilerliyor... Savaşın ilk gününden itibaren ülkenin başkenti Kiev'i ana hedef olarak belirleyen Rus ordusu haftalarca süren kuşatma ve biri dizi saldırı girişiminin ardından bölgeden çekilmiş ve yönünü ülkenin doğusuna çevirmişti. Bu kapsamda Rusya bu bölgede bulunan pek çok kenti hedef almış ve 'Donbass'taki son kale' olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamıştı. Savaş Donetsk bölgesinde yoğunlaşırken, dünyanın gözü kulağı ise Zaporizhzhia Nükleer Santralinde.

"ÖZEL HEDEFLER"

Bölgedeki olası bir kazanın nükleer felakete yol açabileceği uyarıları sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Ukrayna lideri Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde konuşlu birliklerin 'özel hedefler' haline geleceğini duyurdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre Zelenski halka sesleniş konuşmasında şu ifadeleri kullandı; 'Tesisi siper olarak kullanarak ateş eden her Rus askeri, istihbarat ajanlarımız, özel servislerimiz ve ordumuz için özel bir hedef haline geldiğini anlamalıdır.'

"AVRUPA'NIN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİ"

1984 ve 1995 yılları arasında inşa edilen Zaporizhzhia nükleer santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın dokuzuncu en büyük nükleer santrali konumunda. Her biri 950 MW üreten altı reaktöre ve toplam 5 bin 700 MW çıkışa sahip olan tesis Ukrayna'nın enerjisinin 4'te 1'ini üretiyor. Tesis, Dinyeper nehri üzerindeki Kakhovka rezervuarının kıyısında, Güneydoğu Ukrayna'da Enerhodar'da yer alıyor. Nükleer santral Donbas bölgesinden yaklaşık 200 kilometre, Kiev'in 550 kilometre güney doğusunda yer alıyor. Rus birlikleri, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan ve Ukrayna'nın enerji ihtiyacının %20'sinden sorumlu olan istasyonu savaşın başlarında ele geçirmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime