Turktime

Yumurta fiyatları ile ilgili flaş açıklama! KDV sıfırlansın

Yumurta üreticileri yüzde 8 olan KDV’nin sıfırlanmasını talep etti. Üreticiler, "Devletten beklentimiz yumurtada KDV’nin sıfırlanarak marketlerin bahanesinin ortadan kaldırılmasını" istedi.
ABONE OL
Abone Ol
Yumurta fiyatları ile ilgili flaş açıklama! KDV sıfırlansın
Haberler / Ekonomi
13 Ocak 2022 Perşembe 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vatandaşın bir süredir market alışverişini yavaşlattığını belirten Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Afyon, “İnsanlar gıda genelinde fiyatların düşüş beklentisinde olduğu için alışverişi yavaştan alıyorlar. Biraz da asgari ücretteki, diğer maaşlardaki artışın ceplerine yansımasını bekliyorlar. Yumurta fiyatlarımız, yüksek değil. Bir kilo protein kaynağı yumurtanın, ki bu da L boy 15’li paket demek, bizden çıkışının 15 lira olması gerekirken 13.5 lira. Yani bir tane L boy (63-72 gram) yumurta bizden 90 kuruşa çıkıyor. Oysa benim maliyetim 95 kuruş. Zincir marketler mevcut piyasada yumurtayı en ucuza satıyorlar. Çünkü benim fiyatımı onlar belirliyor, yüzde 25-30 kâr etme isteğiyle beni maliyetin altında satışa zorluyorlar. Ben de çaresizlikten onlara maliyetimin altında satıyorum” dedi.

"KDV SIFIRLANSIN"

Marketlere yüzde 1 KDV ile sattıklarını belirten Afyon, “Onlar tüketiciye yüzde 8 KDV ile sattıkları için aradaki 7 puanlık yük onların üzerinde, bu doğru. Ama onlar 7 puanlık yükü bahane ederek yumurtayı yüzde 25-30 kârla satıyorlar, bunu da beni maliyetin altında satışa zorlayarak yapıyorlar. Devletten beklentimiz yumurtada KDV’nin sıfırlanarak marketlerin bahanesinin ortadan kaldırılması” şeklinde konuştu.
Afyon, KDV’nin sıfırlanması halinde fiyatların yüzde 8 ucuzlayacağını, bunun da 30’lu bir koli L boy yumurtada 3 lira indirim anlamına geleceğini söyledi.

KAYNAK: HÜRRİYET

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime