Turktime

Yeni diyet modası: İşte keto diyetin faydaları

Koronavirüs nedeniyle sağlıklı beslenmeye yönelen insanların birçoğu keto diyet veya aralıklı oruç modasına uydu. Peki ketojenik beslenmenin kuralları neler? İşte keto diyetin detayları...
ABONE OL
Abone Ol
Yeni diyet modası: İşte keto diyetin faydaları
Haberler / Sağlık
18 Haziran 2021 Cuma 16:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüs dönemi, insanların büyük çoğunluğu evlerine kapatıldığı için birçok yemek trendi ve mutfak deneyi yapılmasına tanık oldu. Birçok kişi, keto diyeti ve aralıklı oruç gibi bir dizi moda diyeti hakkında sosyal medya hesaplarından deneyimleri hakkında bilgi paylaştı. 

Kalori, protein, yağ ve karbonhidrat alımının sıkı bir şekilde izlenmesini içeren keto diyetinin bir parçası olan tembel keto, kalorileri saymak zorunda kalmadan büyük ölçüde sadece karbonhidrat alımına odaklanır.

KARBONHİDRAT YERİNE YAĞ YAKIYOR

Beslenme uzmanları keto diyeti ile ilgili şunları söyledi:

Tembel keto diyeti, vücudunuzun enerji tüketimi için depolanan glikojeni (karbonhidratlar) kullanmayı bırakıp bunun yerine yağ yakmaya başladığı zaman meydana gelen bir fenomen olan ketoza dayanır. Bu prosedürde vücudunuz depoladığınız yağın yanı sıra tükettiğiniz yağı da yakar.

-Keto, yiyecekleri karbonhidratlar, proteinler ve yağlar olmak üzere üç makro besine ayırmaya odaklanır; bu da günlük kalorinizi %5 karbonhidrat, %20 protein ve %75 oranında tüketmeniz gerektiği anlamına gelir yağlar.

Tembel keto daha esnek bir diyettir ve düşük karbonhidrat olmaya odaklanır. Yani insanlar karbonhidrat alımını 20-50 gr ile sınırlandırıyor. 

GİZEM AK/TURKTIME

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime